Redningsstation får erstatningsbåd

Mindre redningsbåd på vej til Thorsminde – den gamle har sejlforbud
af Nancy Frich
25 sep 2020

Redningsmandskabet i Thorsminde får nu stillet en erstatningsbåd til rådighed i stedet for stations store redningsbåd MRB35.

Det sker som følge af, at der er konstateret tæring i skroget på den 50 år gamle redningsbåd MRB35.

- Vi har fået tilsagn om at få en erstatningsbåd, som efter planen vil komme i løbet af et par uger. Båden vi får, skal lige først igennem et generelt serviceeftersyn, inden den bliver sejlet til Thorsminde. Det er en mindre båd, end vi er vant til og det kan selvfølgelig give udfordringer, især nu hvor vi står over for efterårsstormene og vinterperioden. Vi kan håbe, vi får et roligt efterår og vinter, så vi undgår at skulle sige fra over for redningsopgaver, forklarer stationsleder Bjarne Mikkelsen, som i redningssituationer kan blive nødt til at få assistance fra redningsstationerne i Hvide Sande og Thyborøn.

 

Falsk tryghed

- Båden er forældet og der er mange ting ombord, som slet ikke er tidssvarende. Hvis der havde været tale om et fiskefartøj, ville den for længst være blevet taget ud af flåden og skrottet. Nu afventer vi, hvad der kommer af svar fra kystredningstjenesten. Vi har ikke tillid til båden og sådan som situationen stiller sig, er vi bedre rustet med en mindre båd, som er i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand. Vi stoler ganske enkelt ikke på MRB35. Det giver falsk tryghed og det kan ingen være tjent med, fastslå Bjarne Mikkelsen.

Han håber, båden forbliver ude af beredskabet, idet den vil være vanskelig at føre frem til at være en tidssvarende båd med fuld sikkerhed.

 

Regler og procedurer

Hvorvidt MRB35, som har en alder på 50 år, kan renoveres og føres i sejlduelig stand ligger i øjeblikket hen i det uvisse.

Der er en del regler og procedurer, som skal følges før den videre skæbne kan afgøres for redningsbåden, som har være udstationeret i Thorsminde siden 1989. Inden da havde den været i Hvide Sande i 19 år.

Fra Forsvarskommandoen oplyser presseofficer Søren Lindhart, at man i øjeblikket er i gang med at vurdere skaderne og bådens generelle stand, ligesom der også ses på det videre forløb med hensyn til materielsituation i Thorsminde.

Flere Nyheder