Redningsstationen har fået en overhaling

Nu øsnker redningsmændene sig blot en ny redningsbåd – den gamle MRB 35 er tæt på 50 år
28 jun 2019

I løbet af foråret har Redningsstation i Thorsminde været gennem en større renovering.

Stationen som er bygget i 1996, trængte efter de mange år på bagen til en overhaling på forskellige fronter. Mest synligt er nok det flotte gulv som skinner, så man næsten ikke tør betræde det af frygt for at det skulle blive snavset.

- Vi er godt nok også stolte af, hvor flot det er blevet. Førhen var det jo blot et almindeligt betongulv, nu er det blevet malet og fremtræder lyst og venligt og er nu meget nemmere at holde vedlige og gøre rent, lyder det fra stationsleder Bjarne Mikkelsen, som viser rundt på stationen, som ligger øst for afvandingsslusen ud til Nissum Fjord.

Redningsstationen i Thorsminde råder over en lille hurtiggående redningsbåd, som ofte anvendes til aktioner på Nissum Fjord. Foto: Nancy Frich

Ny redningsbåd ønskes

Øverst på ønskeliste står nu blot en ny redningsbåd hos redningsfolkene i Thorsminde. MRB 35 er næsten 50 år og er ikke en tidssvarende båd, set med nutidens øjne. Båden kom til Thorsminde fra Hvide Sande, da man her fik Emile Robin tilbage i 1989.

- Vi har haft stor glæde af MRB 35, vi passer godt på den og den fungerer på alle områder. Men når det er sagt, så er der også mangler. Skal vi have et beredskab, skal vi også være effektive, når vi skal rykke ud til mennesker i nød. Så det er helt sikkert et stort ønske, at vi inden for overskuelig tid, får bevilget en ny og redningsbåd med moderne hjælpemidler og teknologi, lyder det fra stationslederen i Thorsminde.

 

Forbedringer

Stationen er i to etager, hvor der nederst er opbevaring af redningsmateriel og -udstyr, ligesom også den lille redningsbåd har til huse her. Det er også her den firehjulstrukne redningsbil holder klar til udrykning.

- Noget at det bedste vi har fået i forbindelse med renoveringen, er installeringen af et varmeanlæg således, at vi nu hele tiden har en temperatur på omkring de 20 grader. Det betyder, at materiellet er opvarmet, når vi kommer og skal bruge det. Våddragter og motorerne i bilen og på redningsbåden og øvrigt kram har helt sikkert også meget bedre af, at der er konstant temperatur. Det nye varmeanlæg får vi helt sikkert meget glæde af, især når vi kommer til vinteren, fastslår Bjarne Mikkelsen om forbedringen.

Inden for overskuelig tid vil lamperne i bygningen blive udskiftet til ledlamper, for på sigt at opnå en besparelse på elregningen.

 

Signalværdi

Første salen er indrettet med kontor, opholdsrum til mandskabet, toilet og bad, samt et arkivrum.

Her har renoveringen omfattet udskiftning af vinduer, maling af lofter og vægge samt udskiftning af gulvbelægningen til et nyt tæppe.

- Vi har fået lavet nogle rigtig gode ting og det er klart, at det også betyder noget for arbejdsmiljøet, at der er gode fysiske rammer. For os som arbejder her på redningsstationen, ligger der da også en signalværdi i renoveringsprojektet. Hvis vi stod til en lukning af stationen, var der nok ikke blevet investeret i en opgradering, så vi tager det som udtryk for, at beredskabet bibeholdes her i Thorsminde, også et godt stykke ud i fremtiden, lyder det fra stationslederen, som har to fastansatte redningsmænd på redningsstationen i Thorsminde.

Flere Nyheder