Regel ændret: Nu kan røgeri eksportere laks

Borgmester gik ind i sagen, da underlig regel forhindrede lokalt røgeri i at eksportere koldrøget laks til Italien
af Claus Kirkegaard
05 dec 2019

Kasper E. Olesen, borgmester i Kerteminde Kommune, greb resolut ind, da et lokalt røgeri ikke kunne få tilladelse til at eksportere koldrøget laks til en Michelin-restaurant i Italien.

Røgeriet fra Måle ville sidste år eksportere sin koldrøgede laks til den italienske restaurant La Terrazza i Italien, men Fødevarestyrelsen gjorde ejeren, Per Knuppert, opmærksom på, at han ikke måtte eksportere laksen, da han manglede en autorisation som engrosvirksomhed. For at få den autorisation, skulle han bygge en mur om røgeriet. 

- Men det giver ikke mening, for det er de manglende mure, der giver laksen den smag, der gør, at La Terrazza vil have lige nøjagtigt vores laks, siger Per Knuppert til Fyens.dk.

Da borgmester Kasper E. Olesen fik nys om problemet, kontaktede han fiskeriminister Mogens Jensen. Han vendte tilbage onsdag og kunne berette, at reglen nu er ændret, så røgeriet nu kan eksportere sin koldrøgede laks.

Læs mere om:

Flere Nyheder

email-action-add

Få de seneste nyheder fra Fiskeri Tidende direkte i din indbakke

Tilmeld Nyhedsbrev