Skagen Havn runder igen 1 mia. kr. i landingsværdi

Igen i 2019 rundede fiskeriet i Skagen havn en landingsværdi på én milliard kroner og øger sin markedsandel til 35,5 procent af al landet fisk i Da...
af Claus Kirkegaard
14 jan 2020

Værdien af de landede fisk i Skagen havn udgjorde i 2019 1.041.253.246 kroner. Dermed cementerer Skagen havn endnu en gang sin position som Danmarks største fiskerihavn, skriver havnen i en pressemeddelelse.

Der blev landet godt 341.000 tons fisk, og selvom det er en lille tilbagegang i forhold til 2018, øger havnen sin markedsandel fra 33,5 procent til 35, 5 procent for den samlede mængde fisk landet i danske havne.

- Det er positivt, at vi ikke blot fastholder, men faktisk udvider vores markedsandel. Det viser igen, at vi har en attraktiv placering til fiskepladserne og de rette aftagere af fisken på havnen, så fiskerne kan få afsat deres landinger, siger Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn.

Fiskeriet er en del af Skagen havns DNA og er i centrum for den nye etape 3-udvidelse af havnen, der forventes at stå færdig i januar 2021. De 190.000 kvm. nyt landreal, 1075 meter nye kajer og øgede vanddybder forbedrer faciliteterne for fiskeriet og fiskeindustrien i Skagen, der forarbejder, forædler og eksporterer fiskene.

Mange svenske landinger
En stor del af den landede fisk i Skagen Havn kommer fra udenlandske fartøjer. Således er 55 procent af de landede fisk i havnen fra udenlandske fartøjer. Den største andel af de udenlandske landinger står de svenske fiskere for med 24 procent af landingerne, mens nordmændene står for 9 procent.

Læs mere om:

Flere Nyheder