Stor kontrakt skaber 50 nye arbejdspladser

Ny årskontrakt med Coop giver mange nye arbejdspladser til Hvide Sande
af Claus Kirkegaard
19 nov 2019

For et år siden opkøbte Amanda Seafoods Knud Søndergaard Fiskeeksport i Hvide Sande, som nu har indgået en kontrakt med Danmarks største dagligvarevirksomhed, Coop. Det betyder, at virksomheden skal ud og finde mange nye ansatte.

Efter opkøbet var det nødvendigt at renovere og bygge om på fabrikken på Tungevej i Hvide Sande, hvor der også var behov for at investere i en ny maskinpark.

- I den her del af branchen forhandler du årskontrakter, og da det desværre tog lidt længere tid at få maskiner og anlæg leveret og at få klargjort faciliteterne, var vi ikke klar til at påtage os en årskontrakt for 2019, siger administrerende direktør i Amanda Seafood, Jesper Kold Sørensen, ifølge Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

- Vi skal levere frisk fisk i plastbakker til kølediskene hos Coop, så vi kommer til at producere store mængder hver eneste uge i Hvide Sande. Når vi kigger i krystalkuglen, kan vi se, at vi kommer til at levere til en lang række, danske forbrugere, tilføjer Jesper Kold Sørensen.

Det maksimale antal ansatte hos Knud Søndergaard Fiskeeksport har indtil nu været 25 - men det har den nye kontrakt altså vendt op og ned på.

- Vi har kørt lidt på tomme tanke i 2019, og det har været en frustrerende start for os, for alle ville gerne i gang noget før. Det har været nogle dyre ventepenge. Nu er vi kommet frem til år ét, og i forhold til i år kommer vi i 2020 - i bedste fald - til at tredoble aktiviteterne i Hvide Sande, siger Jesper Kold Sørensen og fortsætter:

- Vi glæder os. Den nye, store aftale sætter trumf på, fastslår Jesper Kold Sørensen om kontrakten med Coop, der skrev under for en uges tid siden.

Der bliver tale om levering af fuldt sortiment, der blandt andet omfatter rødspætter, torsk, laks og mørksej, ligesom forbrugerne også kan se frem til fisk, der afspejler sæsonen henover året.

Klimavenlig fødevare

I en tid, hvor klimaforandringer dominerer dagsordenen, ser Jesper Kold Sørensen frem til at skubbe på udviklingen med fabrikken i Hvide Sande som en væsentlig motor:

- Når vi snakker klimapåvirkninger, ligger fisk suverænt bedst blandt samtlige råvarekategorier. Med fisken bør vi som industri være lige så fremtrædende i debatten, som vegetarerne er lykkedes med. Det vil vi bruge som rygstød for at få mere fokus på forbruget af fisk blandt danskerne, siger Jesper Kold Sørensen.

Det bliver dog hverken Knud Søndergaard Fiskeeksport eller Amanda Seafood, der kommer til at stå på fiskepakkerne i Coops mange butikker. Det bliver til gengælde Glyngøre.

Det hænger sammen med, at Amanda Seafoods for et halvt år siden købte varemærket Glyngøre, der - som Jesper Kold Sørensen siger det - har en stærk position hos danske forbrugere.

- Vi ser gode muligheder for at bygge videre på mærket gennem innovation og produktudvikling.

Læs mere om:

Flere Nyheder