Supermarked lancerer emballage af genbrugte fiskeredskaber

Nu bliver brugte fiskeredskaber lavet om til emballage. Rema 1000 og Plastix i samarbejde
af Claus Kirkegaard
05 maj 2020

Emballagen til REMA 1000s maskinrens til opvaskemaskinen er den første af sin art, der kommer ud i dagligvarehandlen. Den er skabt af den danske virksomhed Plastix, der indsamler og omdanner plast fra fiskeindustrien. Emballagen er altså skabt af gamle fiskeredskaber, som bliver indsamlet og anvendt igen i stedet for at blive deponeret på land.

- For REMA 1000 er der kæmpe perspektiver i at bruge genanvendt plast i vores produkter. Plastaffald er en af de allerstørste udfordringer i at skabe en bæredygtig fødevaresektor, og vi er derfor rigtig stolte af, at samarbejdet med Plastix nu fører til den første emballage af sin art, siger indkøbs- og marketingdirektør i REMA 1000, Anders René Jensen i en pressemeddelelse.

Virksomheden Plastix er placeret i Lemvig og producerer genanvendelig plast ud af kæmpestore mængder brugte fiskenet og -reb, der ellers ville blive gravet ned på lossepladsen. Og virksomheden ser store perspektiver i den teknologi, de har udviklet for at omdanne brugte fiskeredskaber til brugbart plastgranulat.

- Det her er et kæmpe gennembrud. Vi har knoklet i syv år, og selvom vi får mange lovende ord med på vejen, står vi også med et produkt, der er nyt og anderledes. Produkter af genanvendt plast er ikke begrænset til kun at være smukke designvarer. Det bliver for alvor meningsfuldt at indsamle og genanvende plast, når vi bruger det i de produkter, vi møder til hverdag. Det her er vejen frem for både vores klode og for dansk økonomi, og derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med REMA 1000, siger CEO i Plastix, Hans Axel Kristensen.

Fakta om emballagen:

  • Emballagen til maskinrens er skabt af 98 procent genbrugte fiskenet.
  • De sidste 2 procent er en stabilisator, der forlænger plastikkens levetid, så den kan genanvendes yderligere 20-30 gange.

Fakta om Plastix:

  • Stiftet i december 2012.
  • Placeret ved Limfjorden i Lemvig i Vestjylland.
  • Har udviklet et genanvendelsesanlæg, der deler, vasker, tørrer og smelter plastfibre fra fiskeindustrien om til plastgranulat.
  • Samarbejder med fiskeindustrien og industrihavne om at indsamle især brugte fiskenet, reb og trawl.
  • 1.800 ton fiskenet og reb fra hele verden er opmagasineret til genanvendelse hos Plastix.
  • Kan producere plastråvarer til stort set alle produkter fra mobilcovers til møbler og rør.
  • Plastix’ produktion udleder 82 procent mindre CO2 end almindelig plastikproduktion.
  • Emballagen til REMA 1000 er et gennembrud for Plastix i omfang og pga. placering i et fast, stort sortiment.

 

Læs mere om:

Flere Nyheder