Thyborøn Havn uddeler årets initiativpris

Årets prismodtager er Royal Norden Seafood
16 dec 2019

For 18. gang uddeler Thyborøn Havn deres initiativpris. Og denne gang går prisen til Royal Norden Seafood, for

”Etablering af ny fiskeforarbejdningsvirksomhed i Thyborøn”

Og netop det er der god god grund til. Thyborøn Havn er en af de tre største fiskerihavne i Danmark, med mere end 100 års erfaring indenfor fiskeri. Forarbejdning af fisk lokalt har gennem alle årene været en prioritet for Thyborøn Havn. Derfor er det et væsentligt skridt mod at gøre havnen endnu mere attraktiv for konsumfiskeriet, at der er etableret endnu en forarbejdningsvirksomhed i Thyborøn, som kan bidrage til lokal merværdi på den fisk, der landes i Thyborøn.

 

Specialister i filetering af rødspætter

Royal Norden Seafood blev etableret i eksisterende lokaler i 2017 i et samarbejde mellem tre hollandske virksomheder fra Urk og Thyborøn Invest. I 2019 er der kommet rigtig godt gang i virksomheden, som desuden har fået endnu en medejer i Carsten Mose Jeppesen, der også er daglig leder af fabrikken i Thyborøn.

Royal Norden Seafood har specialiseret sig i filetering af rødspætter, der traditionelt landes mange af i Thyborøn. De er den første filetfabrik i Danmark, der har installeret maskiner til filetering af rødspætter. Teknologien hertil er hentet fra Holland, hvor bl.a. Neerlandia Urk, der er en del af ejerkredsen i Royal Norden Seafood, gennem mange år har arbejdet med maskinfiletering af fladfisk.

Udover fileteringsanlæg til rødspætter har virksomheden også etableret forarbejdningslinjer til filetering af andre fiskearter såsom torsk og andre runde fisketyper. I 2019 har Royal Norden Seafood især fået succes med egen eksport af ferske fisk fra Thyborøn Fiskeauktion. Fabrikken udvikler løbende sit forretningsområde i takt med kundernes forespørgsler.

 

Lokal forarbejdning

I forbindelse med prisuddelingen fortæller Thyborøn Havns direktør Jesper Holt Jensen:

- Jeg er meget glad for, at det er lykkedes at få endnu en fiskeforarbejdningsvirksomhed til Thyborøn. For at undgå unødig transport har det stor betydning, at forarbejdningen finder sted lokalt, tæt ved fiskeauktionen. Den friskforarbejdede fisk kommer således hurtigt frem til forbrugeren og også miljømæssigt er der store fordele i at reducere transport til forarbejdning. Derudover er det godt nyt for vores fiskeauktion, der har glæde af, at der er endnu en lokal opkøber på markedet. Og så tæller det selvfølgelig også i det store regnskab, at en virksomhed som Royal Norden Seafood skaber lokale arbejdspladser i Thyborøn.

 

Stor glæde

Daglig leder af Royal Norden Seafood, Carsten Mose Jeppesen er stolt over at modtage havnens initiativpris.

- Det er med stor glæde, at vi modtager havnens initiativpris 2019. Vi har lagt et stort arbejde i af få Royal Norden Seafood godt fra start og glæder os over, at vi på forholdsvis kort tid har fået gang i afsætningen af produkter fra Thyborøn til resten af Europa.

Prisuddelingen finder sted på havnekontoret, Tankskibsvej 4, Thyborøn mandag den 16. december kl. 12:30.

Læs mere om:

Flere Nyheder