Torsk sparer energi på stenrev

Når torsk har mulighed for at skjule sig ved stenrev, sparer de energi. Dermed kan fiskene bruge mere energi på at vokse eller få mere afkom
af Claus Kirkegaard
20 feb 2020

Torsk sparer omkring 20 procent af deres energi, når de skjuler sig i et stenrev, sammenlignet med fisk, der opholder sig på sandbunden. Det har forskere fra DTU Aqua fundet ud af, skriver DTU Aqua på sin hjemmeside.

Undersøgelsen blev foretaget i laboratoriet. Her blev energiforbruget målt på torsk, der enten blev placeret i en tank med et simuleret stenrev, eller i en tank med en simuleret sandbund. Forskerne kunne derfor sammenligne fiskenes energiforbrug ved stenrev og sandbund. Det viste sig, at torsk bruger mindre energi, når fiskene befinder sig i stenrevet fremfor på sandbunden.

Undersøgelserne tyder på, at torsk der har mulighed for at skjule sig i et stenrev, har mere energi til rådighed. Resultaterne er netop offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, Marine Ecology Progress Series.

- Det svarer lidt til at spare på energien i et hus. Pengene man sparer, kan man bruge til andre formål. På samme måde kan torsk bruge den sparede energi til andre formål. Torsken kan for eksempel bruge energien på at vokse sig større eller få flere afkom, siger Adina Schwartzbach, der for nylig har afsluttet sit speciale på DTU Aqua. 

Læs mere om:

Flere Nyheder