Tyk ordrebog redder Karstensens

Det store værft i Skagen forventer at fastholde omsætning trods corona-krise
af Line Dalgaard Jensen
13 maj 2020

Corona-krisen rammer alle. Også værfterne - i disse dage kan Karstensens Skibsværft i Skagen ikke få besøg af nye kunder og fiskere, og det sætter selvfølgelig en stopper for nye ordre. 

Alligevel tror Knud Degn Karstensen, at han i år kan fastholde sin koncernomsætning i 2019 på lige under 1,3 mia. kr. 

- Trods corona vil der stadig i havet være fisk, der skal fanges. Så der vil fortsat være behov for nye fiskefartøjer. Ordrerne kommer igen. Vi taler selvfølgelig i telefonen med kunder hver dag, men de er afventende, og det er bedre, når vi får dem på besøg her i Skagen. Senest 1. juni får vi jo lidt mere klarhed over, hvornår grænserne åbnes, og vi igen kan få besøg, siger Knud Degn Karstensen til Børsen. 

Karstensens har ikke afskediget medarbejdere. De har heldigvis allerede mange nybygninger i ordrebogen, som gør det muligt at rykke hænder fra reparationsafdelingen over til nybygningsopgaver.

De frygter ikke annulleringer af ordrer. Det sker meget sjældent. 

Dertil kommer at Karstensens Skibsværft bygger mange industritrawlere - og netop industrifiskeriet er ikke lige så hårdt ramt af corona-krisen som konsumfiskeriet, der i høj grad afsætter fisk og skaldyr til Sydeuropa. 

Læs mere om:

Flere Nyheder