Vindmøllepark skal serviceres fra Klintholm Havn

Tysk energikoncern vil fra august benytte Klintholm Havn som servicehub for vindmølleparken EnBW Baltic 2
af Claus Kirkegaard
21 apr 2020

Fra august 2020 skal serviceringen af den store, tyske offshore-vindmøllepark EnBW Baltic 2 drives fra Klintholm Havn.

Udover et reservedelslager ved havnen samt to mandskabsskibe vil den tyske energikoncern EnBW placere op til 25 medarbejdere i Klintholm. De skal bo på et til formålet nybygget hotel.

Siden 2015 har de 80 vindmøller,  40 km øst for Møns klint forsynet ca. 340.000 husholdninger med vedvarende strøm.

Klintholm Havn ligger mere velegnet end de tyske havne. Derfor flytter EnBW dele af deres team fra Rostock til Klintholm Havn.

- Vi regner med mærkbare besparelser og synergi, da turen fra Klintholm havn kun tager omkring en time, forklarer Kent Hougaard fra datterselvskabet EnBW Offshore Services Danmark (EOS). 

Det hele skal stå klart til august. EnBWs partner, MMA Offshore ApS, bygger hotellet, som skal ligge i umiddelbar nærhed af havnen. Allerede i juli skal et reservedelslaver stå færdig ved havnen.

EOS Danmark lejer begge dele af MMA Offshore ApS for en periode på minimum 10 år.

Derudover skal der etableres to ankerpladser til forsyningsskibene CTV Sun Light og CTV Moon Light.   

- Øst-Møn er netop i gang med at udvikle sig til et hotspot for Offshore industrien i Danmark. Vi profiterer af en hurtig opgradering af infrastrukturen og en professionel kommunal administration. Vi håber, at vi ikke kun bliver gode naboer, men at vores aktiviteter også får en positiv indflydelse på livet og erhvervslivet i Klintholm og på Møn, siger Kent Hougaard.

Læs mere om:

Flere Nyheder