Vinterferien går helt i “brisling”

På Fiskeri- og Søfartsmuseet slår et slag for bæredygtighed, bl.a. ved at spise utraditionelle fisk
af Line Dalgaard Jensen
12 feb 2019

Som regel ender brisling som foder, eller de små fisk ryger en tur til udlandet. Men hvad med at spise dem selv?

Det slår Fiskeri- og Søfartsmuseet et slag for, når de i uge 7 inviterer til vinterferie på museet i Esbjerg. Her vil der være masser af fisk, bl.a. brisling, hvilling, tobis og andre arter, der igen skal på middagsbordet.

For der var en gang, hvor vi ikke kun spiste torsk og rødspætte, så hvorfor ikke gøre det igen. De besøgende får en dåse brisling med hjem, som de selv kan afprøve.

 

Bæredygtig dagsorden

At spise brisling og de mange andre arter i danske farvande er nemlig ikke helt dumt, hvis man har øje for miljøet.

Hav og klima er for alvor kommet på dagsordenen, og også det sætter musset spot på. Mange stiller spørgsmålet: Hvad kan jeg gøre? Hvad betyder det for vores hverdag? Og hvad betyder det for havet omkring os? Det kan man lege og høre mere om.

 

Masser af madoplevelser

Og smage! For udover en dåse brisling, så har musset en række madoplevelser med fisk.

Børn og voksne kan lave konserves som i gamle dage. Smage traditionelle og moderne fiskeretter fra Bangladesh og Thailand. Og de modige kan opleve den svenske Surstrømming i museets Hell Smell Challenge.

Find hele programmet her.

Flere Nyheder