YANMAR udvider i Skandinavien med ny dansk forhandler

VMS Group A/S har indgået aftale med en af verdens førende producenter af dieselmotorer til skibsfarten, YANMAR
15 okt 2020

Danske VMS Group A/S har indgået aftale med en af verdens førende producenter af dieselmotorer til skibsfarten, YANMAR, om forhandling af og service på reservedele og skibsmotorer.

Aftalen, der er indgået med YANMAR Europe BV, betyder, at VMS Group nu er autoriseret servicepartner på produktrækken af medium og high speed skibsmotorer fra den japanske producent.

Kim Rasmussen, CCO i VMS Group, ser både muligheder og stort potentiale i den meget brede produktportefølje, YANMAR tilbyder indenfor skibsmotorer.

- I kraft af vores mangeårige erfaring i den maritime branche kender vi YANMAR som producent af effektive, stærke og pålidelige motorer. Det er også det, vi hører fra ejerne af fartøjer med YANMAR-motorer installeret. Derudover mener vi, at den innovative teknologi bag YANMAR’s motorer spiller en væsentlig rolle i fremtiden, hvor kravet om effektivitet og overvejelser om miljø kun bliver mere og mere afgørende, siger Kim Rasmussen.

Eric Tigelaar, Manager Marine Department i YANMAR Europe BV, tilføjer:

 - Vi er glade for at have VMS Group ombord i vores netværk af forhandlere. VMS Group er en effektiv og pålidelig leverandør af totalløsninger indenfor alle grene af den maritime industri, fra fiskefartøjer til handelsflåden, tankere og containerskibe. Med deres 20 år lange erfaring og gode omdømme på markedet passer VMS Group perfekt ind i det budskab om pålidelighed og kvalitet, som YANMAR ønsker at formidle. Vi ser frem til et langvarigt og frugtbart samarbejde.

Fulco Sangers, Manager After Sales i YANMAR Europe BV glæder sig over at have endnu en stærk servicepartner på holdet.

- Med et stadigt stærkere fodfæste indenfor den maritime industri i Nordeuropa ser vi frem til yderligere at udvide vores netværk indenfor service og reservedelssalg med den ekspertise, know-how og kundefokus, som VMS Group står for. Vi er overbeviste om, at deres engagement vil bidrage til yderligere at styrke YANMARS ry på markedet, siger Fulco Sangers.

 

Service over hele verden

Som en uafhængig serviceleverandør igennem næsten to årtier dækker VMS Group alle aspekter indenfor maritim service, herunder reparation og vedligehold af dieselmotorer, turboladere, gear og propeller til den maritime industri, offshore industrien, kraftværker og vind industrien såvel som salg af motorer, reservedele og komplette fremdrivningssystemer samt endelig design, ingeniørarbejde og projektstyring.

Virksomheden har hovedsæde i Frederikshavn, og foruden den danske VMS Group A/S består VMS Group af også af søsterselskaberne VMS do Brasil i Rio de Janeiro, Brasilien, og VMS Group Namibia i Walvis Bay, Namibia.

I alt tæller VMS Group med søsterselskaber cirka 200 medarbejdere, herunder 100 højt kvalificerede skibsmontører, serviceteknikere og supervisorer, der arbejder over hele verden.

- Særligt i forhold til den meget brede anvendelighed af YANMARS motorer, ser vi aftalen som en styrkelse af vores servicecenter i Namport, Namibia, siger Kim Rasmussen.

Som den eneste havn med servicefaciliteter beliggende mellem Cape Town, Sydafrika, og De Kanariske Øer, er Walvis Bay i Namibia et knudepunkt for skibstrafikken i den østlige del af Atlanterhavet. Namport står overfor en planlagt udvidelse, der blandt andet indebærer anlæggelsen af en ny containerterminal. Ydermere er Walvis Bay hjemsted for 12 fiskefabrikker samt en lokal fiskerflåde, der tæller mere end 130 fartøjer.

- Men også i Norge, hvor der fra både statslige myndigheder og vores kunder er stort fokus på bæredygtighed, har vi en stærk position i markedet. Derfor var vi også glade for at konstatere, at verdens første hybrid-brøndbåd, Ro Vision, der blev Årets Skib 2020 i Norge, drives af et sæt med tre 6EY22ALW medium speed motorer fra YANMAR, siger Kim Rasmussen.

Læs mere om:

Flere Nyheder