Åbent hus hos Beinur på Notkajen i Hirtshals

  [caption id="attachment_14066" align="aligncenter" width="620"] HG 62 Beinur.[/caption] Det nye pelagiske fiskefartøj, HG 62 Beinur, er p
20 jul 2016

 

[]

Det nye pelagiske fiskefartøj, HG 62 Beinur, er på søndag lagt til kaj i Hirtshals, hvor interesserede om eftermiddagen fra 14 til 17 kan gå en tur ombord for at besigtige det nye skib.

HG 62 Beinur er bygget i Skagen hos Karstensens Skibsværft, og rederiet giver interesserede mulighed for at gå rundt i skibet op opleve både lugar, kabys, messe og ikke mindst styrhuset, hvorfra en lang række af skibets arbejdsfunktioner styres fra. Beinur er et pelagisk fartøj, og det vil både kunne fiske makrel og sild, ligesom det også kan fiske industriarter.

”Alle interesserede har muligheden for at komme helt tæt på denne flydende arbejdsplads, og opleve hvordan et moderne fiskefartøj er udstyret og indrettet. Beinur HG 62 er designet til at øge komfort, samt ikke mindst, til at præstere en mere brændstof økonomisk drift under fiskeri”, lyder det fra rederiet i indbydelsen.

Fartøjet er 78 meter langt og 15,5 meter i bredden. Hovedmotoren er fra Wärtsila og yder 2.999 kw. Derudover har West Diesel leveret John Deere generator. Som noget nyt er Beinur også udstyret med elektriske spil, hvilket dog også er tilfældet på Ruth, der tidligere i år er leveret til et andet rederi i Hirtshals.

Beinur-rederiet har hjemme i Hirtshals, og det er familien Tindskard, der ejer skib og rederi.

Der vil iøvrigt bydes på en lille fiskeanretning til de første 300 gæster nedenfor skibet, der ligger ved Notkajen.

Flere Nyheder