Årets fiskerikonference bliver en politisk debat

[caption id="attachment_16484" align="aligncenter" width="855"] Sidste års konference var velbesøgt. Om kort tid åbnes der for tilmelding til dette år
30 okt 2017

[]

Når fiskere samles til en festlig og faglig aften på Beach Bowl i Søndervig fredag den 24. november, så bliver det ikke kun med god mad, men også med en politisk debat om fremtidens fiskeri.

I løbet af det sidste års tid har fiskeriet været i fokus på mange leder og kanter. Derfor er årets temadebat centreret omkring ”Fiskeriet i morgen og i fremtiden”. Endnu er deltagerpanelet ikke helt på plads, men der arbejdes hårdt på at de endelige aftaler på plads med flere af de fremtrædende politikere i debatten omkring fremtidens fiskeri.

Spørgsmålet er nemlig ikke kun, hvordan morgendagen tegner sig, men også hvad og hvordan fiskeriet skal se ud om måske 5-10 år. Er grundlaget for fremtiden de individuelle kvoter? Det er ingen vist i tvivl om er tilfældet! Men skal der være mere kystnært fiskeri i fremtiden? Hvordan sikrer man det? Hvordan bevarer man og styrker det potentiale, dansk fiskeri besidder særligt på Vestkysten, hvor kommunerne får store skatteindtægter fra erhvervet?

Er rammevilkårene gode nok? Hvor skal der satses i fremtiden?

Tankerne og spørgsmålene er mange, og derfor er målet, at man kan gå fra Fiskerikonferencen med et lidt klarere syn på fremtidens fiskeri.

På fiskerikonference er bekræftet deltagelse af de to folketingspolitikere Simon Kollerup og Ib Poulsen.

Fiskerikonferencen er et samarbejde mellem Fiskeri Tidende og Vestjysk Bank. Arrangementet starter fredag den 24. november kl. 15.30, hvor der åbnes op. Aftenen sluttes af med en middag. Det er gratis at deltage i arrangementet, der foregår på restaurant Beach Bowl i Søndervig. Tilmelding vil foregå til Vestjysk Bank.

Flere Nyheder