Årets ret er kåret: Torskehale

[caption id="attachment_18403" align="alignright" width="133"] Vinterretten! Foto: Flemming Gernyx[/caption] Slethvar, jomfruhummere, søpindsvin, m
af Line Dalgaard Jensen
04 Sep 2018

[caption id="attachment_18403" align="alignright" width="133"] Vinterretten! Foto: Flemming Gernyx[/caption]

Slethvar, jomfruhummere, søpindsvin, makrel eller torsk? De smager allesammen godt, men kun én kan kåres, når De Danske Madanmeldere finder årets ret i kategorien "Hav".

Og i år faldt valget på Torskehale Barmite kreeret af Thorsten Schmidt fra restauranten Barr. Det foregik til et arrangement på Israels Plads ved Torvehallerne i København, hvor kokke fra både Noma, d'Angleterre og Søllerød Kro dystede.

De nominerede i kategorien Hav

  • Anders Johst, Villa Vest / Slethvar i tern, glaskål, røde stikkelsbær & syltede radiser
  • Andreas Bagh, Marchal, d’Angleterre / Jomfruhummere med artiskokker
  • Rene Redzepi, Noma / Søpindsvin
  • Will Smith, Format / Let saltet makrel, yuzu kosho, stikkelsbær & sprød tang
  • Thorsten Schmidt, Barr / Torskehale Barmite

Derudover blev årets ret kåret i kategorierne Land og Sødt og Ost  samt særkategorierne Betjening, Udskænkning og Bistro.

Flere Nyheder