Årets Sild 2016 kåres den 10. april

[caption id="attachment_1173" align="aligncenter" width="620"] Så er det igen tid til at kåre årets sild.[/caption] Kåringen af Årets Sild finder i
18 mar 2016

[]

Kåringen af Årets Sild finder i år sted den 10. april fra kl. 12.00 til 15.00 på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Årets Sild er en konkurrence for kokke og restauranter, der ønsker at højne sildens status. Vinderen kåres af et kompetent dommerpanel og publikum, så den marinerede sild afspejler både nyskabelse, håndværk og velsmag. Årets Sild 2016 kårer den bedste, mest smagsintense, balancerede eller traditionsudbyggende marinerede sild serveret som smørrebrød.

Hævdvunden metode
Årets Sild tager udgangspunkt i den gamle velprøvede modningsproces hvor fiskens udgangskvalitet, saltningen og tid, tid og mere tid, giver den maksimale smagsdybde. Konkurrencen ærer på den måde den hævdvundne metode, ikke så meget fordi metoden er traditionel, men fordi det ganske enkelt er den bedste. Modningen tager typisk et halvt år hvor smagen udvikles og fiskens fasthed stiger. Årets Sild kåres ud fra et kvalificeret bud på det perfekte match af marinade og sild. Anretningen tæller også. Marinaderne er med megen omhu udviklet af sildemarinører fra hele Danmark. Efter konkurrencen skal den vindende marinerede sild tilpasses produktionsforholdene hos en moderne fiskevirksomhed før den kan sendes på markedet til forbrugerne gennem et samarbejde med Kattegat Seafood i Hirtshals. Årets Sild kan købes første gang af forbrugerne i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival, som afholdes 1. weekend i august. Umiddelbart herefter kommer Årets Sild i handelen.

 

 

 

Flere Nyheder