Øresund: Flertal vil afvente fagfolk

Der er endnu et stykke vej, indtil et eventuelt forbud mod bl.a. sandsugning i Øresund kan blive en realitet. For selv om der i Folketinget er en rækk
09 Feb 2015

Der er endnu et stykke vej, indtil et eventuelt forbud mod bl.a. sandsugning i Øresund kan blive en realitet. For selv om der i Folketinget er en række miljøordførere, der bakker op om idéen, så udgør de endnu et mindretal - det fortæller Frederiksborg Amts Avis.

Det er således "kun" miljøordførerne fra Konservative samt fra Enhedslisten og SF, der klart og tydeligt forlanger et stop for yderligere indvinding af råstoffer fra havbunden af Øresund. Flertallet af ordfører vil derimod afvente en række af de undersøgelser, der er sat i gang.

- Jeg er enig i hensigten om at skåne Øresund, men jeg mener, at man bør vente på konklusionen af de igangværende miljøundersøgelser, lyder det således fra miljøordfører i Radikale Venstre, Lone Loklindt, der samtidig er formand for Miljøudvalget i Folketinget.

Hun får opbakning fra Henrik Høegh, der er miljøordfører for Venstre. Han siger:

- Det mest hensigtsmæssige må være, at få fagfolk til at vurdere miljøforholdene. Vi ser også bredere end Øresund, for i alle havområder er det jo en afvejning mellem benyttelse og beskyttelse.

[button color="red" size="small" link="http://fiskeritidende.dk/miljoeordfoerere-vil-stop-sandsugning/" target="blank" ]Miljøordfører vil have stop for sandsugning[/button]

 

Flere Nyheder