Østen om Tyrafeltet efter rødspætter

[caption id="attachment_8740" align="aligncenter" width="620"] L66 Maria Bork. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption] Garnfartøjet L 66 Maria Bork li
13 Feb 2016

[caption id="attachment_8740" align="aligncenter" width="620"]L66 Maria Bork. Arkivfoto: René Dandanell. L66 Maria Bork. Arkivfoto: René Dandanell.[/caption]

Garnfartøjet L 66 Maria Bork ligger i havn i Thyborøn tirsdag middag, da Fiskeri Tidende får en snak med skipper Michael Bork om, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi er lige landet i dag efter en fangstrejse, hvor vi har fisket i fire dage østen om Tyrafeltet. Den første dag gik det rigtig godt, hvor vi hev 10-12 kilo pr. garn i 12 timer. Herefter satte vi garnene igen, men vi havde ikke det store held med at fange noget, hvilket nok skyldes det dårlige vejr, fortæller skipper Michael Bork til Fiskeri Tidende.

På trods af at fiskeriet ikke helt levede op til forventningerne for skipper, fik de alligevel en god portion fisk med ind til auktionen i Thyborøn.

- Vi havde 9100 kilo rødspætter og 200 kilo blandede fisk med hjem. Og prisen på rødspætter har da heldigvis rettet sig lidt. Desværre for os fik vi flest 3’er og 4’er rødspætter med hjem denne gang, og selvfølgelig er det 1’er og 2’er rødspætter, der er steget. Vi kunne måske have fanget større rødspætter lidt mere østligt, men her er risikoen for krabber i garnene større. Og krabber giver alt for meget arbejde i forhold til det, vi kan tjene på dem, siger Michael Bork.

Den fire mand store besætning tager afsted efter rødspætter igen, men det bliver med en anden skipper i styrehuset. Michael Bork har nemlig valgt at tage nogle dage fri for at være sammen med familien.

- Garnene er sat, og fartøjet sejler ud efter dem igen, men det bliver uden mig denne gang. Jeg har taget en frirejse og fået min faste afløser på. Jeg syntes, det var på tide med lidt tid hjemme, og det synes min kone vist også, hvis du spørger hende. Hun mener, jeg tager for lidt fri. Men nu skal vi holde lidt ferie med ungerne, siger Michael Bork.

Flere Nyheder