Østenvind får fiskene til at forsvinde

[caption id="attachment_13322" align="aligncenter" width="620"] S 10 Christina[/caption] S 10 Christina ligger på nordsiden af Grenen, da Fiskeri T
02 maj 2016

[caption id="attachment_13322" align="aligncenter" width="620"]S 10 (feb 12) S 10 Christina[/caption]

S 10 Christina ligger på nordsiden af Grenen, da Fiskeri Tidende får en snak med skipper Hemming Nielsen om, hvordan fiskeriet arter sig i øjeblikket.

- Jeg er ude nu og røgte mine garn. Det er ikke fordi, der er for mange fisk - der er vel et til halvandet kilo i hvert garn. Det er simpelthen fordi, det er østenvind, så forsvinder det meste – både tunger, rødspætter og krabber. Det er ikke samme mængder, som når vinden går i nord-nordvest, fortæller Hemming Nielsen til Fiskeri Tidende.

Hemming Nielsen, som altid fisker alene, er godt tilfreds med priserne på fisk i øjeblikket.

- Der er nogle gode priser på rødspætter i år. Jeg får omkring 11-12 kroner kiloet for 4’er størrelser, som jeg har flest af. Og lige nu er mit primære fiskeri efter tunger, som også giver nogle gode priser. Så nu venter jeg bare på, at vinden slår om i nord-nordvest, så garnene kan blive fyldt med gode, store tunger igen, siger Hemming Nielsen og beretter, at han altid lander fisken samme sted.

- Jeg lander altid i Skagen. Her kan jeg nemlig selv veje mine tunger og sætte sedler på. Jeg har jo alligevel allerede sorteret tungerne, inden jeg kommer ind. Når jeg er færdig, ringer jeg til auktionsmesteren, som sætter tungerne til salg på næste dags auktion, siger Hemming Nielsen.

Om sommeren fisker han efter krabber. Og det er ikke gået skippers næse forbi, at der snart kommer en ny krabbefabrik i Lemvig.

- Lige nu går jeg kun efter krabbeklør. Skal jeg til at fiske efter krabber til fabrikken, skal jeg fiske med tejner, og jeg har da også søgt om tilskud til at købe krabbetejner. Så kan jeg forsøgsvis fiske efter krabber og se, om det er noget, jeg skal kaste mig helhjertet ud i. For der er ingen tvivl om, at der skal noget mængde til, før det kan betale sig for mig, siger Hemming Nielsen.

Flere Nyheder