Østersfestival bliver skudt i gang i dag

Efterårsferien står for døren, og det bliver blandt andet markeret med en landsdækkende østersfestival, der bliver skudt i gang i dag, fredag, og køre
09 okt 2015

Efterårsferien står for døren, og det bliver blandt andet markeret med en landsdækkende østersfestival, der bliver skudt i gang i dag, fredag, og kører hele efterårsferien. Festivalen har navnet Oyster Trophy Week, og det er femte år i træk, at festivalen bliver afviklet.

Omdrejningspunktet er de danske østers, som der findes to forskellige arter af - de mest kendte er nok Limfjordsøsters, men der findes også Vadehavsøsters. Fiskerne i Limfjorden fik for kort tid siden igen fik lov til at fiske, og de er helt friskfanget og passer til årstiden, når festivalen går i gang.

- Vi har en af verdens fineste og mest eksklusive fødevarer. Men de fleste danskere kender ikke til vores østers. Vi eksporterer dem stort set allesammen. Og der hvor vi sælger dem, er der ingen der aner hvor de kommer fra, lyder det fra kommunikationschef i Food Organisation of Denmark, Kasper Fogh Hansen, der er arrangør af hele festivalen.

Åbningsarrangementet finder sted fredag i København, hvor bl.a. prinsgemalen bliver budt på østers i Torvehallerne. Derudover er der østers på plakaten i den kommende uges tid i blandt andet Aarhus, ved Vadehavet og på Rømø, Fanø og Mandø samt i Limfjordsområdet.

Du kan læse mere om festivalen - klik her.

 

Flere Nyheder