Østersø-borgmestre var i Bruxelles

[caption id="attachment_13621" align="aligncenter" width="620"] En større delegation med borgmestre fra de kommuner, der har fiskerihavne ud til Øster
27 maj 2016

[caption id="attachment_13621" align="aligncenter" width="620"]Borgmester fra vestlig østersø besøger Bruxelles maj 2016_2489 En større delegation med borgmestre fra de kommuner, der har fiskerihavne ud til Østersøen, var i denne uge i Bruxelles sammen med Michael Andersen, biolog i DFPO[/caption]

 

En større delegation med borgmestre fra de kommuner, der har fiskerihavne ud til Østersøen, var i denne uge i Bruxelles, hvor de bl.a. havde møde med EU-Kommissionen. Formanden for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch, var med på turen, hvor dagsordenen for den danske delegation var at sætte fokus på fiskeriets muligheder i 2017.

Helt centralt på dagsordenen var lukkeperioden og de øvrige begrænsninger i fiskerimulighederne, der er indført i 2016, og specielt mødet med EU-Kommissionen var meget udbytterigt, fortæller Allan Buch.

- Vi havde en rigtig god diskussion med Kommissionen, fortæller Allan Buch om mødet, der blev på halvanden time.

- Vi føler, at der er blevet hørt på os uden at nogen dog har lovet os noget. Men det har skabt grundlag for et videre arbejde.

Ros for rapport

Omdrejningspunktet var et resumé af den rapport, som Bælternes Fiskeriforening fik udarbejdet sidste år. En rapport der beskriver de mange negative konsekvenser, som lukkeperioden og faldet i torskekvoten har for fiskerne i Område 22 i den vestlige Østersø.

- Vi fik faktisk meget ros for rapporten. Kommissionen prøvede ganske vist at stille spørgsmålstegn ved den, men de måtte give sig, da vi kunne fortælle, at den er bygget på data fra de danske myndigheder, siger Allan Buch og fortsætter:

- De var noget overraskede over, at vi er gået fra 700 fartøjer i 2000 til nu 200 fartøjer, som er hjemmehørende i Område 22. Det var de ikke klar over.

Hjemmearbejde

Kommissionen gav udtryk for, at rapporten giver et godt grundlag for det videre arbejde, og Allan Buch fortæller, at han og borgmestrene derfor er enige om, at man vil arbejde videre ad den vej.

Konkret vil borgmestrene de kommende uger få samlet flere tal sammen, der kan understøtte argumentet om, at de nuværende begrænsninger i fiskerimulighederne ødelægger fiskeriet og fiskerihavnen.

Sideløbende vil Allan Buch se, om man fra fiskeriforeningens side kan finde penge til at lave endnu en rapport – denne gang med større fokus på at beskrive de socio-økonomiske konsekvenser.

- Og vi har meget kort tid til at blive færdige i. Det haster med at få gjort noget klar, understreger Allan Buch, der har sat en deadline omkring den 1. juli.

[toggle title="De var med på turen til Bruxelles" state="open" ]Det var en større dansk delegation, der onsdag og torsdag i denne uge var i Bruxelles. Udover fiskeriformand Allan Buch var også chefbiolog i DFPO, Michael Andersen, med samt en række borgmestre. Det drejede sig om Bjarne Nielsen fra Langeland og byrådsmedlem fra Langeland, Ulrik Kølle Hansen samt borgmester Jørgen Otto Jørgensen fra Ærø og borgmester Hans Luunbjerg fra Kerteminde. Fra Gribskov Kommune deltog også byrådsmedlem Nick Madsen. [/toggle]

 

Flere Nyheder