Østersøen: Borgmester skriver til minister

Borgmesteren i Langeland Kommune, Bjarne Nielsen (V), vil mandag tage kontakt til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Det sker i forlængelse a
25 okt 2015

Borgmesteren i Langeland Kommune, Bjarne Nielsen (V), vil mandag tage kontakt til miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen. Det sker i forlængelse af Ministerrådets beslutning om fiskekvoterne for 2016 i Østersøen.

Allerede inden mødet i Ministerrådet – der fandt sted torsdag – var borgmesteren opmærksom på, at de nye fiskekvoter for 2016 kunne få betydning; ikke mindst for fiskerne i Bagenkop. Og det har vist sig at holde stik, og derfor vil han spørge Eva Kjer Hansen, hvordan man kommer videre.

- Det er jo ikke hende, vi klandrer for resultatet. Hun kæmpede for fiskeriet. Men fiskestoppet kombineret med reduktion i torskekvoten på 20 procent i Østersøen er et hårdt indgreb i bagenkopfiskernes muligheder, og jeg frygter, at nogle af fiskerne stopper, siger Bjarne Nielsen til Fyens.dk.

Han peger på, at det ikke kun vil ramme fiskerne, men også lokalsamfundet og kommunen vil tabe på det, hvis fiskerne ender med at opgive ævred oven på de fortsatte reduktioner af torskekvoterne og de ekstra begrænsninger i deres dage på havet.

- Jeg har ikke opgivet, og jeg vil have en snak med miljø- og fødevareministeren, om regeringen eventuelt kan komme med nogle støttemuligheder for fiskeriet, siger han til Fyens.dk.

 

 

 

Flere Nyheder