Østersøen er blevet en blandet rådgivning

Det var lidt med blandede følelser, rådgivningen fra ICES omkring kvoterne for næste år i Østersøen blev modtaget. For der var en stor stigning for
af Claus Kirkegaard
01 jun 2018

Det var lidt med blandede følelser, rådgivningen fra ICES omkring kvoterne for næste år i Østersøen blev modtaget.

For der var en stor stigning for den vestlige torsk, mens den østlige torsk igen måtte lide den tort at blive reduceret kraftigt.

- Det er svært ikke at få armene ned i forhold til rådgivningen for den vestlige torsk. Det er godt for alle. Det siger sig selv, at det er godt for fiskerne, og det er godt for lokalsamfundene, at der kommer gang i de lokale havne igen, siger Kim Kær Hansen, som er formand for Klintholm Havn Fiskeriforening.

Derimod er der ikke meget positivt at tage med fra rådgivningen omkring den østlige torsk.

- Det er ikke godt. Det ser sort ud for de bornholmske fiskere. Det vil ramme hårdt på Bornholm med den store reduktion i torskekvoten, siger Kim Kær Hansen.

Problem med sild

Sildekvoten for den vestlige Østersø er fra ICES blevet anbefalet til en 0-kvote for 2019, og det får konsekvenser for mange, mener Kim Kær Hansen.

- Det vil ramme fiskerne, og det vil ramme filetfabrikken i Gilleleje. Lige nu er det svært at se, hvad man kan gøre, siger han og understreger, at det også vil ramme andre fiskerier.

- Sildekvoten i den vestlige Østersø bliver fordelt ligeligt med Kattegat/Skagerrak, så her bliver der et problem i brislingefiskeriet, når vi står uden bifangstmængde, det siger sig selv, siger Kim Kær Hansen.

Positivt med rødspætter og brisling

For både rødspætter og brisling var det en positiv rådgivning fra ICES, og det glæder naturligvis lokalforeningsformanden.

- Der er en kraftig stigning i rødspættekvoten, og det er selvfølgelig positivt. Derudover er det positivt med en 15 procents stigning i brislingekvoten. Ikke nok med, at det giver flere fisk til industrifartøjerne, så giver det mulighed for en højere mængde til rationsfiskeriet efter brisling i Østersøen, siger Kim Kær Hansen.

 

Flere Nyheder