Østersøen er lukket land – nu venter Nordsøen

[caption id="attachment_15262" align="aligncenter" width="620"] H77 Lady Fox på vej i havn i Gilleleje. Foto: René Dandanell.[/caption] Fra den 1.
04 feb 2017

[]

Fra den 1. februar og halvanden måned frem er der lukket for torskefiskeriet i den vestlige Østersø. Og selv om kvoten blev kraftigt beskåret, har det betydet en travl januar for en del fiskere i bestræbelserne på at lande en god mængde torsk. Det gælder også for Henrik Saaby Jensen, som ejer garnfartøjet H 77 Lady Fox.

- Vores egen kvote var hurtigt overstået. Det tog kun et par dage, så var det klaret. Herefter har vi lejet torsk, så vi kunne fiske hele januar måned. Vi har ligget i Øresund og fisket, og heldigvis har det været nogle gode størrelser – mest 3’er og 4’er torsk. Og priserne har været fine. Men det er også nødvendigt, når man skal give mellem 4 og 5 kroner for torsken på lejebasis, siger Henrik Saaby Jensen, som fisker sammen med sin bror.

Henrik Saaby Jensen har gået med tanken om at få lavet sit garnfartøj om.

- Der har været seriøse overvejelser, om vi skulle få fartøjet lavet om, så vi også kan trawle. På den måde ville vi kunne gå efter jomfruhummer, når der er lukket for torsk i den vestlige Østersø. Men det er jo en stor investering, og hvem ved, om prisen på jomfruhummer holder sig oppe, spørger Henrik Saaby Jensen.

Den næste uges tid ligger fartøjet i havn i Gilleleje, inden det er planen, at de sejler i Nordsøen efter torsk.

- Der er nogle småting, vi skal have lavet om bord, og så skal vi have rigget garnene om og gjort klar til Nordsøen. Så jeg regner med, at vi sejler til Thyborøn om en uges tid. Det er ikke nyt for os, men det er selvfølgelig tidligere, end vi plejer. Vi har lidt torsk i Nordsøen, men ellers skal vi også ud og leje. Vi får lidt mere for Nordsø torsken, men den er også dyrere at leje, påpeger Henrik Saaby Jensen.

 

Flere Nyheder