Østersøfiskere har ny rapport i støbeskeen

Bælternes Fiskeriforening arbejder hårdt på at få lavet et supplement til en tidligere rapport om konsekvenserne af kvotereduktioner og lukkeperioder
11 jun 2016

Bælternes Fiskeriforening arbejder hårdt på at få lavet et supplement til en tidligere rapport om konsekvenserne af kvotereduktioner og lukkeperioder i den vestlige Østersø. Den nye rapport skal fortælle om de socio-økonomiske konsekvenser af den rådgivning, som ICES for nylig lagde frem for fiskerimulighederne i Østersøen i 2017.

- Vi er ved at få sammensat den gruppe, der skal samle oplysningerne sammen ude i de kommuner, der er med i arbejdet, siger Allan Buch med henvisning til, at en lang række Østersø-kommuner har taget aktivt del i fiskernes arbejde for at få EU til at stoppe med de voldsomme reduktioner af torskekvoterne i den vestlige Østersø.

 

Arbejdet med at få indsamlet oplysningerne og få færdigskrevet rapporten haster. For nogle uger siden var Allan Buch sammen med en række af borgmestrene i kommunerne i Bruxelles for bl.a. at holde møde med EU-Kommissionen om situationen.

Her fik man klar besked om, at EU-Kommissionen gerne vil have mere viden om situationen for fiskerne i den vestlige Østersø, men også at den ekstra viden skulle være Kommissionen i hænde, inden de ansatte går på sommerferie den 1. august.

- Kommer vi efter den 1. august, så har de ikke tid til at snakke med os, og så hører de ikke på det, som vi måtte have at sige, slår Allan Buch fast.

Han har derfor som mål, at man får afleveret rapporten til Kommissionen allerede i den første eller den anden uge af august. Han overvejer sågar, om han skal rejse til Bruxelles får at få endnu et møde med Kommissionen, som han så kan bruge til at overrække supplementet til den første rapport.

- Så er vi mere sikre på, at de får rapporten og får den læst, siger han.

 

 

Flere Nyheder