Østersøfiskere sender nødråb til politikere

Kort før jul fremlagde Bælternes Fiskeriforening en rapport, der sort på hvidt dokumenterede, hvordan erhvervsfiskeriet på Fyn, de omkringliggende øer
10 Jan 2016

Kort før jul fremlagde Bælternes Fiskeriforening en rapport, der sort på hvidt dokumenterede, hvordan erhvervsfiskeriet på Fyn, de omkringliggende øer og i Sønderjylland bliver knust, hvis fiskeriaftalen for 2016 bliver fastholdt. Det gælder både i forhold til kvotereduktionen på 20 procent for torsk og den udvidede lukkeperiode for den vestlige Østersø.

Formanden for Bælternes Fiskeriforening mener, at rapporten dermed underbygger det, som fiskerne har sagt i årevis og i særdeleshed omkring den 2016-aftale, som EU’s Ministerråd indgik med Kommissionen tilbage i oktober 2015.

- Nu har vi fået tal på bordet, der viser, hvordan det er gået med fiskeriet, og hvad der vil ske, når man beslutter de tåbeligheder, som man har gjort for fiskeriet i Østersøen i 2016. Og for mig at se, at er det et nødråb til politikerne om at gøre noget, siger Allan Buch.

Læs også: Lukkeperiode dræber fynsk erhvervsfiskeri

Fiskeritrykket er minimeret

Allan Buch har fx meget svært ved at forstå, hvorfor man skærer så hårdt ned i torskekvoten for 2016, når man både kan se, at udviklingen i bestanden er positiv, og at man samtidig kan konstatere, at fiskeritrykket er faldende.

Fiskeriformanden mener, at en stor del af de tilbageværende erhvervsfiskere i den vestlige Østersø i dag har langt færre fisk, end de havde, da den det nuværende FKA-system blev indført. Det skyldes i hovedsagen, at kvoterne i dag er langt lavere end for 10 år siden.

- Fisketrykket er stort forsvundet i den vestlige Østersø, og så er det da helt uforståeligt, at man bare reducerer og reducerer kvoten, lyder det fra Allan Buch.

Læs også: Fynske fiskerihavne er presset helt i bund

Læs mere i Fiskeri Tidende, der udkommer lørdag den 9. januar 2016.  

Flere Nyheder