200 kg jomfruhummer, 50 kg tunger og 400 kg blandet konsum på en tur

[caption id="attachment_16495" align="aligncenter" width="1314"] SG 20 Petua fisker i Kattegat. foto: rené dandanell[/caption] Da Fiskeri Tidende a
23 okt 2017

[caption id="attachment_16495" align="aligncenter" width="1314"] SG 20 Petua fisker i Kattegat. foto: rené dandanell[/caption]

Da Fiskeri Tidende aften får fat i skipper Jørgen Holm Pedersen på trawleren SG 20 Petua, er der ifølge skipper kun kort tid at tale i, da de snart er ved ankerpladsen for natten.

- Vi er på vej i læ af Hallands Väderö, hvor vi skal ligge for anker her i nat, siger Jørgen Holm Pedersen og fortæller, at de har haft en fornuftig dag på i Kattegat.

- I dag har vi fået 200 kilo jomfruhummer, 50 kilo tunger og 400 kilo blandet konsum. Det er så meningen, at vi vil fiske i morgen, hvorefter vi sejler til Gilleleje med fisken i morgen aften, siger skipper. Den tre mands besætning fisker nogle dage, og så sejler de ind med fisken.

Prisen på fisken er skipper også tilfreds med. I hvert fald fik de gode priser på seneste afregning.

- Det er nogle fine priser på jomfruhummer i øjeblikket. I mandags fik vi 100 kroner kiloet for dem, men det er også nogle fine jomfruhummer, vi har med ind. Det plejer at være godt fiskeri efter jomfruhummer herovre ved svensk side, siger Jørgen Holm Pedersen.

Siden sommerferien har fartøjet fisket i Kattegat. Normalt sejler de længere nordpå i løbet af efteråret, men sådan er det ikke blevet i år.

- Nu sejler vi ud her fra Gilleleje, og det har vi gjort siden sommer. Vi plejer at sejle op og fiske i Skagerrak, men det har vi ikke gjort i år. Det har været fint fiskeri her i Kattegat. Det har selvfølgelig været lidt op og ned, men fornuftigt fiskeri, og så har det været lettere for os at blive her, siger Jørgen Holm Pedersen.

Han er ved at lyde fraværende i telefonen, og det er der en grund til.

- Nu håber jeg, du har fået lidt til blokken, for jeg er nødt til at komme ud og kigge efter. Vi er ved at nærme os ankerpladsen, så jeg er nødt til at løbe, slutter Jørgen Holm Pedersen af med.

Flere Nyheder