2015 var et godt år for Marel

Proces-udstyr koncernen Marel, som i fiskeriet især er kendt for sine vægte, havde et godt år sidste år. I 2015 realiserede koncernen et overskud på 1
15 jun 2016

Proces-udstyr koncernen Marel, som i fiskeriet især er kendt for sine vægte, havde et godt år sidste år. I 2015 realiserede koncernen et overskud på 113 mio. kroner. Det em markant stigning set i forhold til 2014, hvor overskuddet lød på omkring 74 millioner kroner, og i 2013 var det 37 millioner. Det gode resultat kom i hus som en følge af at omsætningen steg til 682 millioner kroner, mod 546 millioner året før. I regnskabsåret har Marel med årets udgang lukket sin produktion på Bornholm. Al produktion blev flyttet til Aarhus og i en vis udstrækning til koncernens faciliteter i Slovakiet.

- Projektet er afsluttet uden nogen større negativ effekt på produktiviteten og på lønsomheden på de produkter, der tidligere blev produceret på Bornholm, fastslår ledelsen i regnskabet. Det fremgår, at omstruktureringsudgifterne var på cirka 7,5 millioner kroner.

Det samlede resultat levede op til forventningerne og er ifølge ledelsen tilfredsstillende.

Flere Nyheder