2017 blev et godt år i Gilleleje

[caption id="attachment_17363" align="alignleft" width="300"] Formand for Gilleleje Fiskeriforening, Jan Nordahl, kunne fortælle om et 2017, der havde
af Line Dalgaard Jensen
20 jan 2018

[]

Året 2017 har været et godt år for fiskerne i Gilleleje. Det kunne formand for fiskeriforeningen, Jan Nordahl, fortælle, da fiskerne sidste lørdag var samlet til generalforsamlingen.

- Fiskeriet efter jomfruhummer har været godt i den sidste halvdel af året, og priserne har også været gode, sagde Jan Nordahl.

Han gik de forskellige arter igennem, som fiskerne fanger. Derfor kunne han også fortælle, at fiskeriet efter rødspætter har været på det jævne, mens priserne har været gode.

- Torskefiskeriet er stadig ramt af lukkeområder. Men priserne var højere fra årets start, sagde formanden.

Han kunne også fortælle, at tungefiskeriet har været ok både for garn og trawl med gode priser. Kulsofiskeriet har ikke været så godt. Til gengæld var priserne gode.

Endelig står ålefiskeriet hen i det uvisse, om hvordan deres fremtid ser ud.

- Det har været et godt år for det meste fiskeri. Det kan også ses på auktionen, nævnte Jan Nordahl og fortalte, at omsætningen på Gilleleje Fiskeriauktion i 2017 lå på 36 mio. kr. mod 26,7 mio. kr. året før. Det skyldes flere landinger af jomfruhummer, lidt lavere mængder på andre, men stigende priser for alle arterne.

 

 

Flere Nyheder