23-årig fisker har fået sin nybygning - HM 17

Det er ikke så tit, at en 23-årig fisker får leveret en nybygning. Men det er ikke desto mindre tilfældet for fiskeskipper Rasmus Højslet Olsen, der h
17 jun 2017

Det er ikke så tit, at en 23-årig fisker får leveret en nybygning. Men det er ikke desto mindre tilfældet for fiskeskipper Rasmus Højslet Olsen, der har haft sit eget fartøj siden han var 18 år.

Men det gamle fartøj, HM 17 Inger Kristine, har været slidt, og derfor bestilte han en nybygning i glasfiber hos Bredgaard Bådeværft i Sakskøbing.

Sidste fredag fik han den overdraget og efter en sejltur hjem til Thorup Strand, der varede i godt halvandet døgn, var båden klar til at blive trukket på stranden.

- Jeg skal fiske med snurrevod og garn, fortæller Rasmus Højslet Olsen, der er alene ombord. Han planlægger dagsfiskeri, men der er indrettet til at han kan være på havet to dage – og hvis han vil have en medhjælper med, så er der også to køjer.

Men det er fortsat planen at være ene selvom han er gået op i størrelse med 14,99 meter i længden og 6 meter i bredden. For umiddelbart handler det om at tjene penge hjem til ikke bare til afdrag på fiskefartøjet, der er finansieret gennem SparNord, men også på sigt at kunne købe egne fiskekvoter, så han ikke længere vil være afhængig af at leje kvoter i Kystfiskerlauget.

- De første mange år skal jeg fiske alene, konstaterer han.

Motortype

Det er West Diesel, der har leveret motorpakken med en 9-liters John Deere motor. Erling Sørensen fra West Diesel fortæller, at det er en type motor, der er leveret, der er stor efterspørgsel efter indenfor fiskeriet.

- Vi har solgt mange John Deere-motorer til kystfiskere, og vi har solgt rigtig mange generatoranlæg til nybygninger, fortæller Erling Sørensen, direktør for Wesst Diesel.

Udover motoren har West Diesel også leveret et DONG-gear med kraftudtag.

Propellen, der er forstærket for at kunne klare den hårde medfart op til stranden, er leveret af Korsør Propeller og har en diameter på 1100 mm.

 

Flere Nyheder