26-årig med eget hesterejefartøj

Selvom man kun er 26 år, så kan man godt blive fartøjsejer. Det er Niklas Davidsen fra Esbjerg et godt eksempel på. 7,5 mio. kroner koster hans før
af Line Dalgaard Jensen
03 jun 2018

Det er Niklas Davidsen fra Esbjerg et godt eksempel på. 7,5 mio. kroner koster hans første fartøj, og med en gæv indsats lykkedes det ham at få skrabet sammen til udbetaling, så han fra januar 2018 kunne kalde sig ejer af hesterejefartøjet RI 159 Samantha.

– Det tog lidt tid, men til sidst var der faktisk to banker, som gerne ville låne mig pengene. Det handler om at vise dem, at du kan tjene penge – og lade være med at bruge det hele, siger Niklas Davidsen.

En god ansøgning og revisor
Selv havde han 300.000 kr. i friværdi i sit hus.
Generationsskifteselskabet Hvide Sande Fiskernes Fremtid ville låne ham 300.000 kr. til en god rente. Storebroren smed samme beløb og har en part på 10 %. Niklas Davidsen var flittig med at opsnuse penge, og takket være hjælp fra en god revisor fra Chr. Knudsen i Hvide Sande fik han smækket en god låneansøgning sammen.

– Han er så god til at hjælpe mig. Han lavede et kæmpestort stykke arbejde, fortæller Niklas Davidsen, som fik kontakt til revisoren ved lidt af et tilfælde. Det er den tidligere fartøjsejers revisor:

– Vi faldt i snak, da jeg var oppe og se fartøjet.

Ingen tilskud fra Yngre Fiskeres Førstegangsetablering
Revisoren og Niklas Davidsen havde egentlig også håbet at kunne få penge fra tilskudsordningen Yngre fiskeres førstegangsetablering, men den gik ikke, da han ikke har dokumenteret erfaring som erhvervsfisker med A-status i fem år. I praksis har han ellers fisket længe nok, men han var ikke registret.

– Jeg havde ikke søgt om at blive det, og man kan ikke gøre bagudrettet det bagud. Jeg synes, de skal vurdere hver enkelt fisker i stedet for kun at se på, om man opfylder alle de firkantede regler. Formålet er jo at få unge fiskere som mig i gang med at investere, og 500.000 kr. ville gøre en kæmpe forskel, siger han.

Tilskud eller ej, Samantha er på fiskeri, og nu skal fiskeriet bare arte sig – og så skal broren købes ud, så hele båden tilhører Niklas Davidsen.

Flere Nyheder