30-årig fisker druknede under fiskeri i Øresund

Tirsdag druknede den 30-årige fisker Magnus Hansen under fiskeri fra sit fartøj H 72 Mikkel på Øresund. Ifølge Nordsjællands Politi faldt han af ukend
08 dec 2016

Tirsdag druknede den 30-årige fisker Magnus Hansen under fiskeri fra sit fartøj H 72 Mikkel på Øresund. Ifølge Nordsjællands Politi faldt han af ukendte årsager over bord fra fartøjet, og politiet mener, at han har kæmpet for at svømme i land nord for Snekkersten Havn.

Han var ikke iført en overlevelsesdragt, og det har formentlig været årsag til, at han ikke har været i stand til at svømme iland, da vandets lave temperatur formentlig har afkølet ham ganske hurtigt. Det skriver Helsingør Dagblad.

Fiskefartøjet er nu ved kaj i Vedbæk Havn, hvor Søfartsstyrelsen skal undersøge fartøjet nærmere. Det er dog allerede kommet frem, at fartøjet var synet og godkendt til erhvervsfiskeri.

Nordsjællands Politi oplyser, at Magnus Hansen var alene på fiskefartøjet, som han sejlede ud med fra Snekkersten Havn klokken 8 om morgenen tirsdag. Klokken 13.09 indløb der en anmeldelse til Nordsjællands Politik om, at H 72 var gået på grund ud for Skovsborg Strandvej, mens motoren stadig var i gang.

Der blev sat en større eftersøgning i gang, og klokken 14.30 blev Magnus Hansen observeret livløs. En læge kunne efterfølgende konstatere, at fiskeren var død. Politiet skønner – ud fra GPS-data – at han formentlig har ligget i det kolde vand i flere timer, inden han blev fundet på blot to meter dybt vand.

Flere Nyheder