3D-model af fisken i trawlen vandt innovationspris

[caption id="attachment_14171" align="aligncenter" width="620"] Scantrol vandt innovationsprisen. Foto: René Dandanell.[/caption] Det var Scantrol
16 aug 2016

[]

Det var Scantrol Deep Vision i Bergen, der fik Innovationsprisen på NorFishing 2016. Tre firmaer var indstillet til prisen, men det var altså Scanteol Deep Vision, der løb med prisen. Systemet ”Deep Vision” er under udvikling, og det vil gøre fiskeren i stand til via en 3D-modellering af fisken at kunne se, hvilken type af fisk der er tale om samt dens længde.

Derved kan fisk, der ikke ønskes fanget, blive frasorteret i trawlen, hvilket vil give større kontrol med bifangst og kvoter.

Ifølge Scantrol vil systemet give et mere etisk fiskeri og en forsvarlig forvaltning af resurserne i havet.

Udover Scantrol var også Havforskningsinstituttet i Bergen med i kapløbet. De kom med et system til fiskeri med snurrevod, hvor det vil være muligt at slippe ud fisk fra posen, så mængden passer til dne kapacitet, der er på fiskefartøjet. Det er blandt andet et afgørende mål ikke at fange for store mængder af fisk, hvis de er tænkt til brug som levende fangst.

Også værftet Selfa Artic var med i opløbet med den nye sjark, de har leveret til en fisker. Det særlige ved den er, at den drives frem med el, og det har sparet mellem 40 og 60 procent af brændstoffet på fiskefartøjet.

Flere Nyheder