4.000 kroner kiloet for tun

[caption id="attachment_10918" align="aligncenter" width="491"] Blåfinnet tun ses også af og til på vores breddegrader[/caption] 14 millioner yen e
05 Jan 2016

[caption id="attachment_10918" align="aligncenter" width="491"]WEB Tun Kystvakten Norge Blåfinnet tun ses også af og til på vores breddegrader[/caption]

14 millioner yen eller godt 800.000 kroner måtte den japanske sushi-boss Kiyoshi Kimura byde for at få hammerslag på en 200 kilo tung blåfinnet tun tirsdag, skriver nyhedsbureauet AFP.

Hammersalget faldt på Japans berømte Tsukiji-fiskemarked i forbindelse med den traditionsrige nytårsauktion i Tokyo.

Køberen Kiyoshi Kimura står i spidsen for virksomheden bag restaurantkæden Zanmai Sushi. Prisen på 800.000 kroner er tre gange højere end sidste års pris for den eftertragtede fisk, men den er langt fra rekordåret i 2013, hvor køberen måtte tømme tegnebogen for 155,4 millioner yen. Det svarede dengang til 10,3 millioner kroner.

Den solgte båfinnede tun blev fanget ud for Japans nordlige kyst, men også på vore breddegrader i dansk farvand er den blåfinnede tun i de senere år blevet spottet oftere og oftere. Men inden lystfiskere herhjemme får dollartegn i øjnene, så anses den blåfinnede tun stadig så truet, at flere vestlige lande har indført et forbud mod at fange den i Atlanterhavet. Efter den blåfinnede tun er dukket op i dansk farvand har NaturErhvervstyrelsen præciseret, at der kun må ske et fritids- eller lystfiskeri på blåfinnet tun, såfremt der er en national kvote. Det er ikke tilfældet for Danmark.

”Danske fritids- og/eller lystfiskere kan derfor ikke lovligt fiske efter almindelig tun og eventuel fangst af almindelig tun skal derfor straks genudsættes/smides ud,” fastslog NaturErhvervstyrelsen tidligere i år.

 

 

 

- lg

Flere Nyheder