75 meter kombineret not/trawler skal leveres til norsk rederi

Karstensens Skibsværft har fået nybygningsordre nummer 445 i hus efter kamp blandt andet med et spansk værft om ordren. Der er tale om en nybygning på
21 apr 2017

Karstensens Skibsværft har fået nybygningsordre nummer 445 i hus efter kamp blandt andet med et spansk værft om ordren. Der er tale om en nybygning på 75 meter til det norske rederi Strand Havfiske A/S datterselskab Strand Senior.

Der er tale om en kombineret not/trawler, der skal leveres i februar 2019 fra Skagen. Nybygninger kommer til at erstatte den nuværende udgave Strand Senior, der har passeret de 18 år. Fartøjet skal fortsat primært fiske efter blåhvilling vest for Irland, ligesom der fiskes med not efter sild og makrel.

Det nye fartøj er designet af Karstensens Skibsværft i tæt samarbejde med rederiet. Rederiet har været meget optaget af innovative løsninger, og der er også lagt stor vægt på gode og sikre arbejdsforhold ombord. Det ses blandt andet ved, at dækket er gjort vandtæt og fribordet er øget med 3,0 meter.

I designet har fokus været på udformningen og en optimering i forhold til den driftsprofil, som rederiet har lagt frem, så der bliver brugt den lavest mulige mængde brændstof. På fartøjet anvendes varmen fra motoren også til andre opgaver, og der bliver LED-belysning, så der kan spares på lysmotorens drift. Derudover bliver der også elektriske wincher, ligesom flere andre tiltag for at opnå det lavest muligt forbrug af brændstof.

Det er Wärtsila, der leverer fremdrivningspakken. Den består af en 8V31 hovedmotor på 4.880 kW monteret på et 2-speeds gear med variabelt omdrejningstal på propel.

[]

Ifølge en pressemeddelelse er rederiet tilfreds med at have fået en aftale på plads med Karstensens Skibsværft, og de ser frem til at komme i gang med byggeriet. Karstensens Skibsværft udtrykker også tilfredshed med den tillid, Strand Havfiske AS har udvist overfor Skagensværftet.

Karstensens Skibsværft vandt iøvrigt ordren blandt andet i konkurrence med et spansk værft.

Rederiet Strand Havfiske AS drives af søstrene Janne-Grethe Strand Aasnæs og Elisabeth Strand med førstnævnte som daglig leder.

 

Fakta om Strand Senior

Den nye Strand Senior skal leveres i Februar 2019.

Fartøjets hoveddimensjoner:

Længde overalt            75,00 m

Bredde moulded          15,30 m

Dybde shelterdæk       9,20 m

Motor: Wärtsila 8V31 på 4.880 kW med et 2-speeds gear med variabelt ondrejningstal for propel

 

Flere Nyheder