80 procent stigning på ansjos-kvoten

Industrifiskeriet er et globalt fiskeri, hvor kvotestigninger i Sydamerika kan have stor betydning for fiskeriet i de nordlige farvande. Således har u
11 nov 2016

Industrifiskeriet er et globalt fiskeri, hvor kvotestigninger i Sydamerika kan have stor betydning for fiskeriet i de nordlige farvande. Således har udmeldingen om størrelsen på kvoten i både peru og Chile for fiskeriet af ansjoser stor betydning for verdensmarkedet.

Om kort tid, den 15. november, starter fiskeriet efter ansjoser, og den peruvianske minister for produktion, der er ansvarlig for kvotefastsættelsen, har således på baggrund af resultater fra Istituto del Mar del Peru, Imarpe, meddelt, at kvoten skal stige med 80 procent til 2 mio. tons ansjoser.

Samtidig bliver der i dagene op til åbningen af fiskeriet også udført et forsøgsfiskeri i områder mellem 5 og 10 sømil fra kysten.

Det er nye resultater fra et togt i slutningen af august og begyndelsen af september, der er baggrunden for den massive kvotestigning. Imarpe fandt således, på trods af unormale klimatiske forhold i den nordlige og centrale del af peruviansk farvand, at gydesæsonen var startet tidligere end vanligt, og at gydemønstret var anderledes end tidligere set.

Flere Nyheder