86% har taget den nye E-log version i brug

[caption id="attachment_13597" align="alignright" width="181"] Den nye version 9.5 af E-loggen er en forudsætning for at kunne overholde reglerne for
27 maj 2016

[caption id="attachment_13597" align="alignright" width="181"]ELOG foto Den nye version 9.5 af E-loggen er en forudsætning for at kunne overholde reglerne for landingspligten[/caption]

Den 31. marts i år var sidste frist for fartøjer over 12 meter til at få den seneste version af E-loggen installeret og taget i brug. Den nye E-log version 9.5 er forudsætningen for at kunne overholde reglerne i forbindelse med landingspligten. Det er derfor ekstra vigtigt, at fiskerne får opdateret E-loggen til den nye version. En meget stor del af fartøjerne har da også taget den nye version af E-loggen i brug. En helt frisk opgørelse fra NaturErhvervstyrelsen viser, at 86% af fartøjer har opdateret til den nye version. For en måned siden var det blot 63%.

- Det går i den rigtige retning, og vi vil gerne kvittere for at så mange har taget version 9.5 af E-loggen i brug, siger Mik Jensen, Fiskerikontrolchef i NaturErhvervstyrelsen. Han ser dog gerne, at de sidste fartøjer også kommer med på den nye version hurtigst muligt.

- I går manglede 52 fartøjer ud af 372 at opdatere til den nye E-log version. 7 af dem har ikke været aktive, så dem kan man ikke klandre, men de 45 andre fisker i realiteten ulovligt lige nu, fastslår Mik Jensen. Indtil nu har NaturErhvervstyrelsens bødeblok ikke været i brug. Fra NaturErhvervstyrelsens side har man via de regionale afdelinger forsøgt at kontakte de fartøjer, der ikke har opdateret til den nye E-log version og givet dem en frist på 14 dage til at få opdateringen på plads.
Mik Jensen gør i den forbindelse opmærksom på, at NaturErhvervstyrelsen dog naturligvis ikke kan se gennem fingrene med det i længden også set i forhold til forpligtelserne overfor EU. Derfor kan fartøjer, der har fået en kontakt med en venlig påmindelse fra NaturErhvervstyrelsen, imødese sanktioner, hvis de fortsat ikke har installeret den nye version. Møder de besværligheder med at få den nye version af E-loggen på plads, er der hjælp at hente.

- Er der problemer med installationer, så vejleder vi gerne. Man er altid velkommen til at tage kontakt til den lokale afdeling, siger Mik Jensen.

Den elektroniske logbog, E-log version 9.5 kan downloades fra NaturErhvervstyrelsens hjemmeside.

Flere Nyheder