Algegift stopper fiskeri i Limfjorden

Der er konstateret algegift i muslinger flere steder rundt om i Limfjorden, og det har ført til et stop for fiskeriet i to områder. Der er dog fortsat
25 maj 2016

Der er konstateret algegift i muslinger flere steder rundt om i Limfjorden, og det har ført til et stop for fiskeriet i to områder. Der er dog fortsat åbnet for fiskeri i fire områder, lyder det fra Foreningen Muslingeerhvervet.

- Heldigvis er tallene lave, men det går op og ned, så vi tager det stille og roligt, fortæller formanden for Foreningen Muslingeerhvervet, Viggo Kjølhede, til Thisted Dagblad.

Det er to områder i Løgstør Bredning, der nu er lukket for fiskeri efter muslinger, mens resten af Limfjorden foreløbig ikke er ramt. Fødevarestyrelsen advarer dog om, at algegiften kan have spredt sig til andre områder af farvandet.

”Algerne, som producerer giften, kan føres med strømmen. Der er derfor risiko for, at algegiften kan findes i andre dele af Limfjorden, end ved Hvalpsund, Sønder Bredning og Løgstør Bredning, hvor den er fundet på nuværende tidspunkt, ” skriver Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Der er taget nye prøver, der i øjeblikket er i færd med at blive analyseret. Udfaldet af dem vil afgøre, om fiskerne kan genoptage fiskeriet allerede i næste uge. Men skulle forbuddet bliver forlænget, får det ikke nødvendigvis den store betydning rent fiskerimæssigt.

- Vi har netop nedsat ugekvoten for fiskeri i næste uge på grund af en lav kødprocent, fortæller Viggo Kjølhede til Thisted Dagblad.

Flere Nyheder