Amanda Seafoods har store ambitioner

Amanda Seafoods blev i januar 2017 opkøbt af den norske fiskekoncern Insula A/S, og det var forventet, at opkøbet ville føre til udvidelser og nye arb
af Claus Kirkegaard
26 jun 2018

Amanda Seafoods blev i januar 2017 opkøbt af den norske fiskekoncern Insula A/S, og det var forventet, at opkøbet ville føre til udvidelser og nye arbejdspladser i Frederikshavn, hvor Amanda Seafoods har hovedsæde.

Det ser nu ud til, at der begynder at ske noget. Og Amanda Seafoods sigter højt.

- Vi har meget, meget store ambitioner. Insulas overordnede ambition er, at man skal stå for cirka 40 procent af alt det seafood, der sælges i de nordiske markeder. Målsætningen for os isoleret er, at vi skal levere op til 40 procent af al fisk, som danskerne spiser enten i madpakken, på middagsbordet eller på restauranten," siger administrerende direktør for Amanda Seafoods, Jesper Kold Sørensen til netmediet Fødevarewatch.

I øjeblikket har Amanda Seafoods en samlet markedsandel herhjemme på cirka fem procent. Derfor er det også en ambitiøs plan, virksomheden lægger for dagen.

- Vi er spændt for en ambitiøs vogn, men vi har så meget selvtillid, at vi tror på, at vi kan løbe det hjem, fordi der ligger det potentiale i Insula, som der gør. Vi skal selv kunne favne alle nordiske seafoodkategorier over tid med Insula i ryggen. Så vores opgave er at bygge det fornuftigt og dygtigt op kategori for kategori," forklarer Jesper Kold Sørensen ifølge Fødevarewatch.

Frisk fisk
Amanda Seafoods ønsker at bevæge sig ind i nye kategorier for fisk- og skaldyrsprodukter til forbrugerne, så virksomheden med tiden kan tilbyde hele segmentet.

- Den kategori, som bevæger sig hurtigst inden for fisk, er frisk fisk. Der er vi i gang med nogle indsatser, hvor vi tester nogle koncepter af i markedet, og hvor vi forventer at bruge en del ressourcer fremadrettet. Også fordi, vi mener, at vi kan tilføre ny innovationskraft til kategorien. Afhængig af hvordan markedet udvikler sig, og forbrugerne tager imod det, er det et af de områder, vi ser meget på," siger Jesper Kold Sørensen og forventer, at det på sigt kan resultere i fabriksudvidelser i Frederikshavn.

Flere Nyheder