Amerikanere tror norsk laks er vildfanget

Selv om de ferske laks i de amerikanske kølediske er mærkede som opdrætsfisk, så tror mange amerikanske forbrugere fejlagtigt, at laksen bliver vildfa
27 Mar 2015

Selv om de ferske laks i de amerikanske kølediske er mærkede som opdrætsfisk, så tror mange amerikanske forbrugere fejlagtigt, at laksen bliver vildfanget i Barentshavet. Det fortæller Fiskeribladet Fiskaren, der har været en tur i Boston USA, hvor avisen fik lejlighed til at besøge en række supermarkeder.

Ifølge den norske avis er opdrætslaksen at finde i køledisken sammen med fersk laks fra Chile, Canada og Alaska. Den sidstnævnte er rent faktisk vildfanget og klart den dyreste laks i køledisken. Ikke desto mindre taler Fiskeribladet Fiskaren med flere kunder, der antager, at den norske laks også er vildfanget.

Journlisten mener, at det er informationsmængden på indpakningerne, der forvirrer kunderne og giver dem den tro, at fisken er vildfanget. Informationerne handler blandt andet om bæredygtighed - et begreb der altså tilsyneladende bliver forvekslet med, at fisken også er vildfanget.

I 2014 var USA et af de største vækstmarkeder for norske fiskeprodukter, og det bliver vurderet, at mulighederne for yderligere vækst er store. I den forbindelse har de norske eksportører særlig fokus på de minoriteter, der har en anden etnisk baggrund.

Flere Nyheder