Andet år med forsøgsfiskeri i brislingekassen

[caption id="attachment_11448" align="aligncenter" width="620"] O 91 Albatros[/caption] O 91 Albatros ligger lidt syd for Esbjerg, da Fiskeri Tiden
01 Nov 2015

[caption id="attachment_11448" align="aligncenter" width="620"]Albatros foto claus kierkegaard O 91 Albatros[/caption]

O 91 Albatros ligger lidt syd for Esbjerg, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Henrik Clausen for at høre, hvordan det går med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi fisker efter brisling i Nordsøen. Det er tredje år, vi fisker brisling, og andet år vi er med i forsøgsfiskeriet i brislingekassen. Som det eneste fartøj i forsøgsfiskeriet trækker vi alene, mens de andre fartøjer trækker to og to. Vi må maksimalt have to træk inden for kassen, og så skal vi minimum have to træk uden for kassen bagefter. Den eneste forskel på almindeligt fiskeri og forsøgsfiskeri er, at der skal udtages en prøve til DTU (Danmarks Tekniske Universitet), men det kræver selvfølgelig lidt mere planlægning i og med, at vi skal fiske både inden for og uden for kassen, fortæller skipper Henrik Clausen til Fiskeri Tidende.

O 91 Albatros lander som oftest dagfrisk fisk, og det har sine indlysende fordele.

- Når vi som nu kan lande fisken dagligt, giver det den fordel, at vi kan afsætte fisken til minkfoder, og det giver 10 øre mere pr. kilo, og det er selvfølgelig noget, der kan mærkes på bundlinjen, siger Henrik Clausen.

Henrik Clausen har O 91 Albatros sammen med sin bror Søren Clausen. Og den har stået på industrifiskeri i et stykke tid nu.

- Vi har fisket brisling, siden tobis sæsonen sluttede, og priserne er egentlig okay lige nu. I starten stod prisen lidt i stampe, men nu, hvor fisken er større og mere olieholdig, er det blevet bedre. I forhold til konsumfiskeriet er industrifiskeriet mere afslappende. I hvert fald for mandskabet. Når vi fisker konsum, skal fisken gøres i stand, mens den bare skal ned i hullet, når vi er på industrifiskeri, fortæller Henrik Clausen, som har en besætning på tre mand plus en lærling.

- Vi har en andetårs lærling om bord. Vi har også en førsteårs lærling, men han er på frirejse lige nu, siger Henrik Clausen.

Flere Nyheder