Antallet af tun er på få år eksploderet

Det er ikke lovligt at fiske målrettet efter tun herhjemme, da Danmark desværre er et af de lande, der ikke har en national kvote på tun. Over de sene
af Line Dalgaard Jensen
10 sep 2018

Det er ikke lovligt at fiske målrettet efter tun herhjemme, da Danmark desværre er et af de lande, der ikke har en national kvote på tun. Over de seneste år har danske fiskere ellers observeret flere og flere blåfinnet tun i især Skagerrak og Kattegat. Der er tilmed forlydender om, at fiskere har set store stimer, hvor op til flere hundrede blåfinnet tun har vist sig i havoverfladen, mens de har jaget byttefisk.

For Danmarks Fiskeriforening er det interessant, om man på sigt kan få lov til at fiske målrettet efter blåfinnet tun igen.

- Vi havde indtil 1960'erne et kommercielt fiskeri efter tun herhjemme,og med de observationer, vi hører om fra fiskerne, bør det stå klart for alle, at tunen er tilbage i danske farvande i stort antal igen. Der gennemføres pt. et større mærkningsprojekt i Danmark med DTU Aqua som projektleder. Resultaterne skulle meget gerne dokumentere,hvilken bestand af blåfinnet tun, der igen svømmer rundt i de danske farvande. Det er med stor sandsynlighed tun fra Middelhavet, der trækker op til vores farvande. De kommer for at æde sig tykke i hornfisk, sild og makrel, lyder det fra konsulent i Danmarks Fiskeriforening, Henrik S. Lund.

Flere Nyheder