Bælternes Fiskeriforening: Omsætningen falder voldsomt

  Kommissionens forslag skærer den samlede torskekvote – TAC i fagsprog – fra 12.720 tons i år til 1.588 tons i den vestlige Østersø i 2017. H
27 sep 2016

 

Kommissionens forslag skærer den samlede torskekvote – TAC i fagsprog – fra 12.720 tons i år til 1.588 tons i den vestlige Østersø i 2017. Heraf vil den danske andel af kvoten i den vestlige Østersø blive på knap 700 tons torsk.

Hvis man fordeler kvoten ligeligt ud på de 281 fartøjer, der har licens til torskefiskeri i den vestlige Østersø, giver det en gennemsnitlig fangstkvote for hvert fartøj på omkring 5,6 tons. Med 2016-priserne som grundlag vil det give en gennemsnitlig årsomsætning for hvert fartøj på omkring 75.000 kroner.

- Det er meget, meget lidt at drive forretning på. Og når man så også husker på, at en stor del af fartøjerne i den vestlige Østersø henter omkring 90 procent af deres årlige omsætning fra torskefiskeriet, så er det helt håbløst. De går ganske enkelt fallit, hvis kvoten bliver så lav, som Kommissionen foreslår, siger formand for Bælternes Fiskeriforening, Allan Buch.

Han frygter derfor, at den foreslåede kvotereduktion fra EU-Kommissionen reelt vil lukke ned for erhvervsfiskeriet i den vestlige Østersø.

- Der bliver ikke længere tale om, at man tager ned i fiskerihavnen for at se losning af fisk eller for at købe fisk med hjem. Det kystnære fiskeri bliver lukket helt ned, og erhvervsfiskeriet bliver noget, som vi fortæller om til børn og børnebørn, for vi kan ikke vise det frem længere, siger Allan Buch.

Flere Nyheder