Bæredygtighed går gennem børn og burgere

[caption id="attachment_18627" align="alignright" width="300"] Timm Vladimir og hans madskole slog sammen med MSC et slag for bæredygtig og børnevenli
af Line Dalgaard Jensen
02 Oct 2018

[caption id="attachment_18627" align="alignright" width="300"] Timm Vladimir og hans madskole slog sammen med MSC et slag for bæredygtig og børnevenlig fisk. Foto: Hvordan mærker en kulmulefilet? Casper Dufour[/caption]

Fisk er ulækkert. Fyldt med ben, og da slet ikke noget for børn.

Fordommene om fisk er mange, men spørger du Timm Vladimir og MSC, så holder de bestemt ikke vand. De gode fiskevaner - og gerne de bæredytige MSC-vaner - skal grundlægges i en tidlig alder.

Derfor inviterede de sammen på madskole i forbindelse med Fiskens Dag. Her blev der kokkeret fiskeburgere af torsk og kulmule og banet vejen for mere dansk fisk i børnefamilierne.

- Mange tror, at børn ikke kan lide fisk, men ta’ bare sushi. De kan sagtens lide fisk, det handler bare om, hvordan man tilbereder og serverer det, sagde Timm Vladimir og anbefalede, at man altid gør efter det blå MSC-mærke:

- Støt de dygtige danske fiskere, som gør et stort stykke arbejde for at fange fisken bæredygtigt. Problemet er, at vi ikke køber nok. Det meste går til eksport, det skal vi have gjort noget ved. De andre lande skal ikke have alt det gode.

Se billeder fra madskolen her:

[caption id="attachment_18621" align="aligncenter" width="620"] Hvordan mærker en kulmulefilet? Foto: Casper Dufour[/caption]

[caption id="attachment_18624" align="aligncenter" width="620"] Tungen skal holdes lige i munden, når der laves fiskeburger. Foto: Casper Dufour[/caption]

[caption id="attachment_18626" align="aligncenter" width="620"] En god fiskeburger er lig med paneret og friturestegt fisk. Foto: Casper Dufour[/caption]

[caption id="attachment_18625" align="aligncenter" width="620"] Lige til at spise. Foto: Casper Dufour[/caption]

[caption id="attachment_18623" align="aligncenter" width="620"] Masser af mennesker og liv i MSC/madskole-teltet. Foto: Casper Dufour[/caption]

[caption id="attachment_18622" align="aligncenter" width="620"] MSC, ja tak! Foto: Casper Dufour [/caption]

[caption id="attachment_18620" align="aligncenter" width="620"] Og mens man venter på sin burger, kan man tegne lidt. Foto: Casper Dufour[/caption]

Flere Nyheder