Bæredygtighed og sundhed har betydning for danskerne

[caption id="attachment_14284" align="aligncenter" width="881"] Forbrugerne foretrækker i stigende grad produkter, der er bæredygtige og samtidig sund
06 okt 2016

[caption id="attachment_14284" align="aligncenter" width="881"]Flemming Nielsen, forrest, og sønnen Dan Baatz Nielsen i baggrunden lander torsk med MSC. Foto: Ole Iversen. Forbrugerne foretrækker i stigende grad produkter, der er bæredygtige og samtidig sunde. Det lever MSC mærkede fisk helt op til Foto: Ole Iversen.[/caption]

Når danskerne fylde varer i deres indkøbskurv, vejer bæredygtige og sunde produkter tungere og tungere.

Ifølge en ny undersøgelse analysehuset YouGov har foretaget for Miljømærkning Danmark foretrækker seks ud af ti danskere produkter, der belaster miljøet mindst muligt, og som er gode for sundheden.

Næsten 6 ud af 10 danskere vælger helst produkter og fødevarer, der belaster miljøet mindst muligt, når de køber ind. Til sammenligning vælger lidt mere end 7 ud af 10 helst varer, der er gode for egen og familiens sundhed.

Det for et anerkendende nik fra miljø­ og fødevareministeren.

- Det skal være let for forbrugerne at vælge de produkter, der belaster miljøet mindst muligt i en travl hverdag. Og det hjælper miljømærkerne til med. Svanemærket og EU­Blomsten fremmer produkter, der bidrager til en øget genanvendelse. Det er derfor positivt, at miljømærkerne er i en rivende udvikling, og at flere og flere danske virksomheder ser en gevinst ved at miljømærke deres produkter, siger miljø­ og fødevareminister Esben Lunde Larsen i en pressemeddelelse.

Tallene kan være med til at forklare den popularitet, som Svanemærket og EU­Blomsten oplever. De to officielle miljømærker stiller nemlig skrappe miljø­ og kemikaliekrav og er dermed et godt valg for både miljø og sundhed. Undersøgelsen er ikke alene godt nyt for de produkter der bærer Svanemærket og EU­Blomsten,. Det er også godt nyt for de danske fiskere, der leverer fisk til forbrugerne med  det blå bæredygtighedsmærke MSC. For undersøgelsen viser, at forbrugerne i høj grad vægter produkter, der er bæredygtige og som fremmer sundheden, og det gør MSC mærkede fisk.

 

Flere Nyheder