Bare fire gange på havet i år

[caption id="attachment_7748" align="aligncenter" width="620"] HM 53 Trine vendelbo[/caption] Den knap 11 meter lange trawler HM 53 Trine Vendelbo
14 feb 2016

[caption id="attachment_7748" align="aligncenter" width="620"]HM 53 2012 Hanstholm maj 2012 HM 53 Trine vendelbo[/caption]

Den knap 11 meter lange trawler HM 53 Trine Vendelbo ligger lidt nordøst for Hanstholm onsdag eftermiddag, da Fiskeri Tidende får fat i skipper Per Lars Vendelbo for at høre, om det går godt med fiskeriet i øjeblikket.

- Vi ligger en halv snes mil nordøst for Hanstholm og fisker efter rødspætter og torsk. I dag har vi fået 400 pund rødspætter og 100 pund torsk. Men det er kun fjerde gang, vi er på havet i år, for vejret har simpelthen været så dårligt heroppe, at vi ikke har haft mulighed for at komme ud og fiske. Så vi har ikke tjent nogle penge endnu i år, for vi har stort set ikke fanget noget, fortæller skipper Per Lars Vendelbo til Fiskeri Tidende, mens sønnen Tonny, som er medejer af fartøjet, gør klar til dagens sidste træk, inden turen går hjem til Hanstholm.

- Nu laver vi lige et træk mere, og så er det tid til at komme hjem bagefter. Det er jo altid spændende, om der kommer fisk med op. Men jeg har nu været fisker i 50 år og kan godt se, om der kommer fisk med op eller ej. Og i dag tror jeg ikke, der kommer noget. Vejret er ellers fint, men der er alt for meget strøm. Vi sejler altid ind til Hanstholm og losser vores fisk. Vi har aldrig været andre steder, siger Per Lars Vendelbo, som også nævner, at barnebarnet Magnus har været med som lærling i et halvt år, men lige nu er han på skole.

Når tobis sæsonen går i gang den 1. april, er det meningen, at HM 53 Trine Vendelbo skal ud på rationsfiskeri efter tobis.

- Vi plejer at gå i rationsfiskeri efter tobis, men sidste år var der ingen tobis heroppe. Til gengæld var der mange sild, men altså ingen tobis, hvor vi fisker, siger Per Lars Vendelbo.

Flere Nyheder