Bedre priser på torsk i år

Med mågerne skræppende i baggrunden beretter skipper Jimmi Nielsen om dagens fangst og hvad der skal ske fremadrettet. - Jeg har været ude efter to
28 Mar 2015

Med mågerne skræppende i baggrunden beretter skipper Jimmi Nielsen om dagens fangst og hvad der skal ske fremadrettet.

- Jeg har været ude efter torsk i den østlige Østersø. Som regel laver jeg to slæb og så sejler jeg tilbage til Nexø igen. I år har det været helt fornuftige priser – sådan cirka halvanden krone mere pr. kilo end sidste år, og det kan godt mærkes. Og torsken er også derude. Jeg har som regel mellem 50 og 80 kasser med hjem hver dag – for det meste 5' er torsk. Selvfølgelig er der nogle dage, der er bedre end andre, men det er ok, fortæller Jimmi Nielsen.

- Det værste er, at jeg nu skal have alt med ind i år, og at undermålere skal afskrives fra min kvote. Undermålere giver kun omkring halvanden krone kiloet. I starten var det ellers meningen, at undermålere ikke skulle afskrives fra kvoten, men det skal den så alligevel.

Jimmi Nielsen har ikke nogen makker med ude og fiske, og sådan har det været de seneste mange år.

- Siden jeg købte R 333 Lopisi, har jeg fisket alene. Det har jeg det helt fint med.

Planen for årets fiskeri er mere eller mindre på plads for fiskeren fra Bornholm.

- Jeg fisker torsk til og med maj måned. Fra juni til den 1. december fisker jeg så jomfruhummer i Kattegat, som jeg lander enten på Anholt eller i Gilleleje. Det er meningen, at jeg drager tilbage til Nexø i december, og hvis vejret tillader det, kan jeg godt fiske torsk i december. Det var lettere for nogle år siden, da vi kunne fange torsk mellem 5 og 6 mil ude. Nu skal vi helt ud omkring 20 mil fra kysten, før der er torsk. Det tager selvfølgelig noget længere tid og koster mere i olie, men vi er nødt til det for at få torsk, siger Jimmi Nielsen.

Flere Nyheder