Begge lysmotorer er stået af 

L 347 Palermo Garnfartøjet L 347 Palermo har kun en times sejlads tilbage, inden de når hjem til Thorsminde, da Fiskeri Tidende ringer torsdag formidd
02 jul 2017

L 347 Palermo Garnfartøjet L 347 Palermo har kun en times sejlads tilbage, inden de når hjem til Thorsminde, da Fiskeri Tidende ringer torsdag formiddag for at få en snak om fiskeriet. Og det er en lettet skipper, som nu nærmer sig havn.

- Vi har været ude og hente 1000 havtaske og pighvar garn, da vi skal holde ferie fra i morgen. Vi har garn både i dansk og norsk zone. Men i nat – lige da vi havde fået de sidste garn om bord, gik begge lysmotorer, så vi har slukket for alt, hvad vi kan undvære, og så har vi humpet hjem. Det har været en lang vej hjem, og man sover ikke så godt, når sådan noget sker, siger skipper Johnny Pedersen, som glæder sig til at holde ferie.

- Nu skal vi lige have ordnet garn i dag og i morgen, og så skal vi holde ferie. Det er også tiltrængt, så vi kan få ordnet de lysmotorer, og hvad der ellers skal ses efter om bord, siger han.

De seneste to måneder har fartøjet fisket efter havtaske og pighvar. Om det skal fortsætte efter ferien, er endnu ikke afklaret.

- Det kan godt være, vi fortsætter. Men det skulle gerne blive bedre med vejret, og strømmen har virkelig ødelagt meget for os. Vi har 25 sæt snogarn med hjem denne gang, og sådan har det været længe. Så vi håber på noget mere stabilt vejr, siger Johnny Pedersen.

Desværre for skipper er det ikke kun fisk, de får i garnene. Affaldet fylder også godt.

- Vi har fået en masse lort i garnene. Bøtter af forskellig slags, garnstumper, ja alt muligt. Vi har fire eller fem store garnsække fyldt med affald med ind. Men vi kan da heldigvis mærke, at det hjælper, når vi tager affaldet med ind. Over de seneste 15-20 år er det blevet langt bedre, selv om der altså stadig er meget affald, vi får med ind, siger Johnny Pedesen

 

Flere Nyheder