Billeder: Mad over bål og Hvide Sande-fiskere inspirerede lokale kokke

[caption id="attachment_18898" align="alignright" width="300"] Dennis Birnbaum viste sit garnfartøj RI 244 Rikke Høy frem for gæsterne. Foto Line Dalg
af Line Dalgaard Jensen
29 okt 2018

[]

Normalt er der kun fiskere ombord på RI 244 Rikke Høy, men mandag gjorde skipper Dennis Birnbaum en undtagelse.

Lokale kokke og restauratører fik nemlig lov til at snuse til garnfartøjet i havnen i Hvide Sande - og lære lidt om fisk, fiskeri og friskhed.

Restauratørerne skal være bedre til at bruge lokale fisk, der passer til sæsonen, og hvem er bedre til at fortælle, hvad der bliver hevet op ad havet lige nu, end fiskerne selv.

- Det er mest torsk lige nu, fortalte Dennis Birnbaum, hvilket bestemt faldt i gæsternes smag. Bl.a. Hvide Sande Røgeri og Skarrildhus var med på besøg.

Bag ideen til inspirationsdagen står Konsumfisk, Ringkøbing-SkjernErhvervsråd og Business Region MidtVest, der også havde arrangeret et besøg på Vestfisk og fisk over bål ved havnen.

På Vestfisk testede kokkene fiskenes friskhed, mens de på havnen for alvor fik fingrene i fisken. Kok Jesper Krabbe guidede dem i spændende tilbedredning af torsk, rødspætter og hesterejer.

[]

[]

 

[]

[]

[]

[]

[]

[]

[]

[]

 

Flere Nyheder