Billeder: Maling-rester og ildelugtende bøtter ødelægger fangsten

[caption id="attachment_18694" align="aligncenter" width="470"] Fiskerne fanger store mængder affald - bl.a. malingrester, som ødelægger fangsten. Fot
af Line Dalgaard Jensen
10 okt 2018

[]

- Øv! Det er noget svineri!

Mere præcist kan det vist ikke siges. I hvert fald ikke, når man ser de mange billeder, som Thomas Christiansen over de seneste par år har taget af sin uheldige fangst af maler-affald. Malerspande, opløsningsbøtter og forskelligt malergrej gemmer sig på havets bund og ryger med, når han med fartøjet FN 226 Andrea Klitbo er på fiskeri efter jomfruhummer mm..

- Det lugter forfærdeligt og ødelægger fiskene. Nogle gange kan vi bare tage spanden væk, men hvis først malingen er uden i fangsten, så er den helt ødelagt. Det værste er, hvis malingen er med i dagens 2. træk. Så er det jo virkeligt mange fisk og meget arbejde, som er lige til at smide ud, siger fiskeren, der typisk fanger malergrejet nær Rute T. Lige som alt andet affald, kommer det selvfølgelig med i land - fiskerne rydder op efter andre:

- Vi fanger alt fra køleskabe til kuglegriller. Det er selvfølgelig også irriterende, men maling er bare så træls. Jeg bliver sur, siger han og foreslår pant på malerspande for at komme problemet til livs.

[]

 

[]

 

[]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder